OogopAssendelft en OogopZaandam gestopt

Pascal Fielmich, de fotograaf achter OogopAssendelft, stopt met die website en gaat zelfstandig verder als DitisAssendelft.

Eind december werd het laatste bericht op OogopAssendelft geplaatst, ook OopgopZaandam is er eind december mee gestopt.

“Een andere naam, een ander logo én een andere website” schrijft Fielmich, “maar met de foto’s en berichten zoals u van mij gewend bent!”

OogopAssendelft is net als tientallen andere lokale foto-sites, onderdeel van Oog op Nederland Binnenkort veranderen de Oogop-sites. Op de nieuwe sites en via de app kan iedereen foto’s en korte berichten plaatsen over wat er zich afspeelt in zijn of haar woonplaats – een soort van Dichtbij waar ze ook meeschrijvers hadden.

Fielmich heeft ervoor gekozen om zelfstandig verder te gaan onder de naam DitisAssendelft.nl.

Het concept begon enkele jaren geleden als een initiatief waarbij fotografen een website konden beginnen met foto’s over hun woonplaats. De centrale organisatie kreeg een deel van de advertentieopbrengsten. De franchisegever Oog op Nederland besloot de huidige sites te veranderen omdat ze niet genoeg opbrachten.

Niet alle fotografen zijn het met die plannen eens, Pascal Fielmich heeft besloten niet in de nieuwe opzet mee te gaan en voor zichzelf te beginnen. Ook in andere plaatsen gebeurt dat. Volgens Fielmich gaat een “van de club van ruim 60 bloggers gaat een kwart zelfstandig door. Daar ben ik er een van met DitisAssendelft.nl.”

Eén van de gevolgen is dat zijn Facebook-pagina (4000 likes) bij het oude OogopAssendelft blijft en dat Pascal voor zijn nieuwe site opnieuw een Facebook-pagina moest maken. Inmiddels heeft hij ruim 1800 likes.

Ik probeer nu mijn, gelukkig trouwe, publiek mee te laten verhuizen. Het gaat op zich lekker, op dit moment alweer 1.800 volgers. Maar dat zijn er nog geen lang 4.000 en het kost veel tijd en ook geld om dit weer voor elkaar te krijgen.

Samen met een collega ex-oogop-fotograaf Thomas van der Willik van DitisGeertruideberg.nl) en wat hulp van andere ex-oogoppers ben ik nu alles op alles aan het zetten om de boel draaiende te houden en zelfs uit te breiden, waar voorheen geen ruimte voor was.

Zowel op OogopAssendelft als op OogopZaandam zijn sinds 31 december geen nieuwe berichten of foto’s verschenen.

De Orkaan werkte op verschillende momenten al samen met Pascal of gebruikte zijn foto’s.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *