Ook bij Hannie Schaftschool en De Roos problemen met vergunningen

Leerlingen van basisschool De Zoeker konden afgelopen week niet in hun gloednieuwe gebouw. Een externe adviseur had te laat een gebruiksvergunning aangevraagd waardoor de school ‘officieel’ niet brandveilig was.

Nu blijkt dat er ook problemen bij de Hannie Schaftschool en De Roos zijn. Ook daar is de vergunning te laat aangevraagd. In alle drie gevallen gaat de gemeente het gebruik van de school ‘gedogen’.

In plaats van naar school gingen de 250 leerlingen donderdag naar Artis, vrijdag kregen ze vrij.

Ton Versteeg van ZaanPrimair was 26 mei nog erg in zijn sas:

Maar toen bleek dat vergunning nog maar drie weken terug was aangevraagd, stond de verhuizing op losse schroeven, de doorlooptijd van een dergelijke vergunning kan namelijk oplopen tot 6 maanden (Wethouder Dick Emmer in Dagblad Zaanstreek op 28 mei: “De brandweer moet we even de tijd hebben om de nieuwe tekeningen te kunnen beoordelen”).

De kinderen gingen dus ‘gedwongen’ op schoolreis:

De school is inmiddels bezocht door de brandweer en de tekeningen zijn bekeken (en voorlopig in orde bevonden). De gemeente ‘gedoogt’ nu het ontbreken van de vergunning. Maandag 1 juni is nu de eerste echte nieuwe schooldag in de nieuwbouw.

Maar vrijdag 29 mei kwam de gemeente ook met de mededeling dat de Zoeker niet de enige school met problemen was:

“op drie plekken is het niet goed is gegaan met het in gebruik nemen van schoolgebouwen na de verbouwing. Het college heeft besloten het gebruik van de nieuwbouw van obs De Zoeker, obs Hannie Schaft en ibs De Roos te gedogen.”

Bij de uitbreiding bij de Hannie Schaftschool aan het Boerenpad in Zaandam gebruiksvergunning te laat aangevraagd. De kinderen zitten echter al in de nieuwe school. Ook hier hebben de gemeente en de brandweer gecontroleerd en geconstateerd dat de nieuwbouw brandveilig is.

Voor de verbouwing bij ibs De Roos aan de Zuidervaart in Zaandam gaat het om de vergunning voor de voormalige ruimtes van de kinderopvang die geschikt gemaakt zijn voor onderwijs. Deze ruimte was nodig omdat een aantal kinderen les had in de aula van het gebouw.

Niko Persoon van ZaanPrimair schatte de extra kostten van het schoolreisje op tien- à twaalfduizend euro volgens het Dagblad Zaanstreek. Rekening naar het externe projectbureau?

Hieronder de bouwplannen van de school.

nieuwe-gevels-OBS-de-Zoeker

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *