Ook deze zomer Beachvolley op Rozengracht

Net als vorig jaar strijkt de DELA Eredivisie Beach competitie neer in Zaandam. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni wordt gespeeld op een strandje op de Rozengracht. In de dagen daarvoor kunnen scholen, bedrijven en verenigingen het strand gebruiken.

Vorig jaar moest de markt naar de Vinkenstraat verhuizen. Daar was niet iedereen blij mee. Bovendien liep het verkeer op de Westzijde af en toe vast. Dit jaar probeert Zaanstad het evenement met de markt te combineren.

In de week voorafgaand aan het toernooi organiseert het Sportbedrijf op het ‘strand’ een programma voor scholen, verengingen en bedrijven, samen met de lokale beachvolleybal-vereniging Silicium.

Zaanstad wil dat het:

“evenement bijdraagt aan een positieve uitstraling van Zaanstad en meerwaarde heeft voor de lokale ondernemers en de markt. In plaats van het verplaatsen van de markt zoals vorig jaar, zijn we in gesprek om tot een inrichting van de locatie te komen waarbij beide evenementen elkaar verstreken.”

De kosten van het evenement (van 23 t/m 30 juni) bedragen € 25.000. De gemeente Zaanstad werkt samen met het Sportbedrijf en stichting topsport Zaanstreek.

Op 11 mei start het toernooi zo zowel de mannen als de vrouwen in Breda, het eindigt op 25, 26 en 17 augustus in Schevingen. In totaal wordt er in tien steden gespeeld.

Meer informatie op de website van het evenement, foto van de editie van vorig jaar.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Niek

    Wat een prachtige ‘blurb’ van Zaanstad. Mijn suggestie: de geluidsinstallatie(s) begrenzen op ± 80 dB(c).
    Zelf ben ik nét van de nagalm van de 2018 editie af…

    • ingrid lever

      dat is juist wat er fout gaat in de vergunning daar staat alleen het db (A) in en geen db (C). We hebben er ook veel last van gehad met het 5 jaar bestaan glenn de koning feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *