Ook dinsdag 30 augustus: geen treinen

Dinsdag 30 augustus wordt in de regio Midden-Nederland gestaakt door het treinpersoneel. Het treinverkeer zal die dag in vrijwel heel Nederland stilliggen volgens de NS.

De impact van de staking is zodanig dat er de hele dag geen NS-treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam – Schiphol. Eurostar en Thalys rijden wel, overige internationale treinen rijden niet in Nederland.

De NS meldt op de website:

Utrecht is een plek waar heel veel collega’s hun werkdag beginnen. Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel collega’s die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland.

Eerdere stakingsdagen hebben we ons tot het uiterste ingespannen om een betrouwbare en verantwoorde dienstregeling te bieden rondom de stakingsgebieden. Voor de aangekondigde staking van dinsdag zijn alle scenario’s op tafel geweest, maar we zien geen mogelijkheid om op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden. We beseffen dat we een groot beroep doen op uw begrip en zelfredzaamheid.

De staking maakt onderdeel uit van de estafette-staking die vorige week in het noorden van het land begon. Op woensdag 31 augustus wordt gestaakt in het zuiden van het land. De acties zijn het gevolg van de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en de NS.

De bonden willen onder meer een automatische prijscompensatie, € 600 eenmalig ineens, structureel € 100 loonsverhoging, compensatie voor rusttijden en minder weekenddiensten.

LEES OOK: Minder treinen op Zaanlijn vanaf september

Hier de stakings-aankondiging bij het FNV en hier alle 27 punten uit het ultimatum.

Foto boven: baanvak tussen Krommenie en Uitgeest (Aaf Aafjes)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *