Ook fout geparkeerde bootjes zijn de sjaak…

Ook het bootjesvolk moet vrezen voor de wakkere parkeerpolitie (te water). Wie z’n bootje achterlaat, kijkt op z’n neus bij de volgende pleziertocht.

Aan de Prins Hendrikkade in Zaandam werd gister een bootje ‘gelicht’: dus verwijderd. Ooit de trots van de eigenaar, nu op weg naar de schroothoop?

De Havendienst maakt korte metten met achtergelaten vaartuigen. En de Twitterde dat vrolijk rond: De Zaan wordt veiliger en mooier.

De trotse Tweet van de Havendienst:

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Daalder

  Hadden ze al veel eerder mee moeten beginnen ! Ouwe troep wat nu op kosten van Zaanstad gesloopt word

 • John

  Er ligt een oude bak meer dan 3 weken bij het passanten haventje waar je maximaal 3 dagen mogen liggen. Jullie varen daar meerdere keren per dag langs en er gebeurt niets! Naast de opstapplaats van De Zaanhopper!!! ….100 meter van jullie ligplaats naast de Brandweer boot.

  • Bruce

   Heb je er ook een melding van gemaakt? Er lag ooit een half gezonken boot bij mij in de buurt. Als ik bij de direct omwonenden vroeg of ze wisten van wie de boot was (met het idee: waarschuwen voordat het helemaal vergaat) kreeg ik te horen dat niemand het wist. Ik hoorde steeds maar weer: dat ding ligt er al maanden, en niemand die er wat aan doet! Maar nadat ik de gemeente belde, kwam er de volgende dag een brief bij te liggen dat de eigenaar x aantal dagen had om de boot te verwijderen. Een paar dagen na het verstrijken van die termijn was de boot weg. Vaak gaan mensen er van uit dat handhavers of andere ambtenaren het zelf vast al hebben gezien (of zouden moeten hebben gezien), maar je kan ze ook een handje helpen door een melding te maken.

 • Hans Kuyper

  Wel jammer dat die bootjes met veel geronk en gedender werden afgevoerd via de A.F. de Savornin Lohmanstraat, precies op het moment dat daar een gedenksteen voor Nick Bood werd onthuld. Iets met overleg en afstemming?

 • Jozon

  Eindelijk begonnen met handhaven nu ook de nauernase vaart nog en ook bij de watertoren ruimen of vertrekken naar een betaalde plek in een haven.

  • Ruud (brabozaankanter)

   Waarom heeft u daar last van? Beroepsvaart kan er gewoon door.En als er een ontheffing van RWS is (ook betaald),mag het gewoon..kan de gemeente nog zo veel willen.
   Verreweg de meeste mensen die klagen zijn gewoon jaloers omdat ze zelf geen bootje hebben. Van die figuren die dan zeggen , “dat had ik ook altijd al willen doen maar ja, een bazige obese vrouw met kort en pittig kapsel waarbij je al jaren onder de plak zit en een veel te hoge hypotheek gooien dan roet in het eten.
   Wat nog overblijft is klagen op de Orkaan , of facebook…Of heb je zelf een jachthaven die noodlijdend is …?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *