Oorlog bij DZ: “Molenaar draagt DZ-standpunt niet uit”

De fractie van Democratisch Zaanstad en ex-fractievoorzitter Aart Molenaar hebben slaande ruzie. Het al maanden sluimerende conflict is openbaar gemaakt door fractielid Eric Sellmeijer.

Op zijn Facebookpagina “Wij Zijn Zaanstad” zegt hij dat Molenaar “het DZ-standpunt niet uitdraagt” met zijn “stomme en onware internetbraaksels” en bovendien een oppositiezetel leeg laat.

Molenaar trad in april terug als fractievoorzitter, een “rustpauze” en “ziekteverlof” volgens hem. De gezondheidssituatie van Molenaar baarden andere fractieleden zoveel zorgen dat ze bij hem aandrongen om terug te treden en zijn zetel – in ieder geval “tijdelijk” – op te geven.

Molenaar voelde daar niets voor. In mei en juni liet hij via zijn Facebook-pagina weten dat hij op zoek was naar andere fractie-medewerkers, omdat de huidige fractie meer aandacht had voor hun eigen ego, dan voor “de leer van DZ”.

Na de zomer keerde Molenaar toch niet terug, maar mengde zich wel in de discussie rond Poelenburg. Dat leverde niet alleen forse kritiek op maar viel ook DZ zelf kennelijk verkeerd. Sellmeijer:

Deze EX-fractievoorzitter van DZ heeft zich al sinds april, door gezondheidsredenen, niet meer in de DZ fractie en gemeenteraad laten zien of horen. Hij draagt het DZ standpunt dus niet uit en laat willens en wetens een belangrijke oppositiezetel al bijna driekwart jaar onbezet in de raad. Hij vindt zichzelf een ‘hele grote’ in de politiek, maar sinds begin dit jaar is hij dat dus al lang niet meer.

Sellmeijer noemt Molenaar een slapend DZ-raadslid:

Het ontzettend domme persoonlijke geraaskal van een EX-fractievoorzitter en slapend raadslid van DZ is te triest voor woorden.

DZ – zelf het gevolg van een politieke scheuring binnen ZOG – is dus nu ook gescheurd. Maar Molenaar is nog steeds formeel fractielid. Op de foto DZ in gelukkiger tijden met Molenaar (3e van links) en Sellmeijer (3e van rechts) nog zij-aan-zij.

dz-fractie

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *