Oostzaan begint voor zichzelf

Oostzaners die te maken hebben met bijstandsuitkeringen of regelingen voor minima kunnen vanaf 1 januari 2017 bij hun eigen gemeente terecht.

De gemeente Oostzaan neemt vanaf die datum een groot aantal taken voor Werk en Inkomen over van gemeente Zaanstad. Het gaat onder meer over uitkeringen, bijzondere bijstand en hulp bij het vinden van werk.

Alle inwoners die een uitkering voor levensonderhoud op grond van de Participatiewet ontvangen krijgen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met het “Team Werk en Inkomen.”

Wat verandert er?

  • Alle inwoners van Oostzaan met een bijstandsuitkering worden vanaf 1 januari 2017 geholpen door het team Werk en Inkomen van gemeente Oostzaan. Alle gegevens van de mensen met een uitkering worden van Zaanstad overgedragen aan Oostzaan.
  • Ook voor aanvragen van alle minima regelingen kunnen inwoners per 1 januari 2017 terecht bij de gemeente. De meeste aanvragen kunnen per die datum direct via de website ingediend worden.
  • De Regeling Schoolgaande Kinderen (RSK) vervalt per 1 januari 2017. In plaats hiervan komt het Kinderparticipatiefonds (KPF). De aanvraag voor het KPF kunnen inwoners per 1 januari 2017 indienen via de website van gemeente Oostzaan.

Vanaf 1 januari 2017 gaat gemeente Oostzaan zelf in het gemeentehuis schuldhulpverlening aanbieden aan haar inwoners.

De mogelijkheid deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis voor minima blijft bestaan.

Inwoners die een IOAW, IOAZ en BBZ uitkering ontvangen voor levensonderhoud blijven door de gemeente Zaanstad geholpen worden.

Inwoners van Oostzaan kunnen telefonisch contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur van 8:30 tot 11:30 uur op telefoonnummer 075-6512100. Meer informatie staat op de website www.oostzaan.nl

 

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Hans Kramer

    Voor zichzelf is niet helemaal juist. Het wordt overgenomen door de ambtenaren van Overgemeenten, het gezamenlijke ambtenaren apparaat van Oostzaan en Wormerland. Die deden dit al voor de inwoners van Wormerland en het is denk ik niet meer dan logisch dat zij dit voor het hele grondgebied gaan doen.

  • Siem

    De vraag blijft moeten ze nu naar Wormerland, of worden ze echt in Oostzaan geholpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *