Oostzaan: brug met liplas! (En twee metamorfoses!)

Je zou kunnen denken dat je hier te doen hebt met een snelle renovatie van een eenvoudig fietsbruggetje aan de Twiskeweg over de Ringvaart.

Tenminste, die fout maakte je verslaggever ter plaatse.

Een wandelaar met een stevige nek, in het bezit van een hond met dito nek, wees ons op de feiten:

Vakmanschap is het! Ambachtelijk vakwerk zoals je het niet veel meer ziet. Die liplas en dat daar: traditioneel ingelaten!

Wantrouwend over zoveel passie en liefde hebben we gecheckt of hij misschien op de loonlijst staat bij de firma K. Dekker die het werk uitvoerde. Maar nee. De man -met de hond en de nek- komt ‘uit het buitenwerk’ en ziet kwaliteit als je d’r overheen loopt.

Onze wandeling naar het Twiske zal nooit meer hetzelfde zijn. Hmmm… liplas.

Klik op de pijl rechts naast het plaatje om van vandaag naar begin april te gaan. Op de pijl links klikken om weer terug in de tijd te reizen.

[slideshow_deploy id=’21524′]

 

Klik op de pijl rechts… ach je weet inmiddels wel hoe het werkt. Toch?

[slideshow_deploy id=’21532′]

 

Nu even opletten. Hieronder staat geen metamorfose, maar een ouderwetsche foto (Er staan ook geen pijltjes links of rechts). Op de foto zie je een ambachtelijke liplas!

Liplas

Liplas! Liplas!

Hier een knap staaltje ingelaten verbinding-dingetje, met daarboven de vinger van de fotograaf (geen vakmanschap dus) en aan de zijkant een stuk hond waar nét de dikke nek niet op te zien is:

traditioneel ingelaten

Traditioneel ingelaten vakmanschap

Op Facebook wordt door Marco aangevuld dat ze de brug heel mooi en recht op het oude geraamte hebben getimmerd. (Het wordt steeds beter!)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willemsen

    Ziet er mooi uit. Wel een kleine mits: is rekening gehouden met het feit dat hout zeer glad kan zijn als het heeft geregend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *