Oostzaan gaat door met Polak

De afgelopen dagen is er in Oostzaan koortsachtig overleg gevoerd over het twittergedrag van de beoogde burgemeester van Oostzaan. Moest zijn voordracht worden doorgezet of zou er een ander plan moeten worden getrokken? 

Zojuist ontvingen we van waarnemend burgemeester Wimar Jaeger een verklaring waarin staat dat de uitingen van Marvin Polak in de Sociale media weliswaar ‘ongepast’ waren, maar dat de gemeenteraad toch uitziet naar een constructieve samenwerking vanaf 1 juni.

Vorige week maandag plaatsten we het nieuws van de voordracht van Marvin Polak als nieuwe burgemeester van Oostzaan, kort daarop werd bekend dat de kandidaat zich in het verleden op sociale media onder meer zeer negatief uitgelaten over de partij en op Twitter ook dubieuze Baudet-berichten geretweet. Er ontstond commotie.

Marvin Polak bezocht alle partijen om te vertellen hoe hij erin staat, en gisteren sprak hij met De Orkaan. Hij vertelde niet (meer) achter de inhoud van de tweets te staan.

In de persverklaring die wij zojuist ontvingen schrijft de waarnemend burgemeester:

Inmiddels hebben meerdere Raadsleden uitgebreid met de heer Polak gesproken. In die gesprekken heeft, eenieder die daar behoefte aan had, zijn hart kunnen luchten. Wij zijn blij dat de heer Polak afstand neemt van zijn eerdere uitingen en mogen ervan uit gaan dat hij zich in de toekomst van dergelijke uitingen onthoudt.

De commissaris van de Koning (die verantwoordelijk was voor de screening van de kandidaten) is op de hoogte gesteld van het feit dat Polak geaccepteerd is.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • E. Renkema

  Onbegrijpelijk. Als je iets tweet sta je er achter lijkt mij, maar nu staat hij er niet meer achter. Ik sta er achter dat hij niet meer burgemeester van Oostzaan wordt.

 • Kees Huyser

  Gleuft u dat echt, meneer Jaeger, dat de heer Polak nu gaat deugen?
  Oudhollands spreekwoord: de vos verliest wel z’n haren, maar niet z’n streken.

 • Marcel van Kampenhout

  Gisteren stonden hier 9 reacties. Ook de mijne werd weggehaald, omdat ik vertelde dat politici zich vaak in het over hen gekenschetste beeld ‘niet herkennen’ of hun vroegere daden bagatelliseren. Ik haalde het voorbeeld van bondspresident Kurt Waldheim van Oostenrijk aan die ook secretaris-generaal van de Verenigde Naties was geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij als SS-er bewezen actief. Naderhand verklaarde hij dat hij altijd op een kantoortje had gewerkt in een concentratiekamp, met de jaloezieën dicht en zo ‘nichts gewusst’ had.
  De Orkaan meldde mij, dat mijn reactie werd verwijderd vanwege het woord SS. Tja, als je Polaks gedrag zelfs niet meer met hetzelfde gedrag uit bewezen geschiedenis mag vergelijken, beste Orkaan, waar kunnen we dan nog wel van leren?

  • De Orkaan

   Beste Marcel, je bent abuis. Jouw reactie is niet bij dit artikel verwijderd maar bij een eerder artikel (https://www.deorkaan.nl/beoogd-burgemeester-marvin-polak-neemt-afstand-van-tweets/) waar nog steeds 9 reacties bij staan. Die van jou niet dus.

   En ja, wij zijn niet zo dol op vergelijkingen met de WO II, de SS, de Gestapo, de NSB etc. Het heeft niks te maken met de zaak en lijkt vooral gebruikt te worden om zaken op de spits te drijven en mensen verdacht te maken. Wij vinden dat een onsmakelijke manier van discussiëren.

   We laten deze maar even staan ter lering (om aan te geven wat we niet willen) en ter vermaak (Waldheim heeft nooit gezegd dat hij op een kantoortje in een concentratiekamp werkte).

 • Piet Davon

  Toekomstig burgemeester Polak is nu al ongeloofwaardig. Eerst op twitter rechts radicale denkbeelden liken. Deze vervolgens stiekem verwijderen en als het dan toch uitkomt zeggen dat je er nu spontaan anders over denkt. Anders krijg je je gewenste baantje niet! Daar ben je mooi klaar mee in Oostzaan. Een liegend en bedriegend iemand als burgermeester met antisemitische denkbeelden. Opvallend en vooral slap dat waarnemend burgemeester, van notabene D66, achter deze kandidaat gaat staan. Meneer Polak heeft toch duidelijk iets achter gehouden tijdens de sollicitatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *