Oostzaan ook in de avond op het ijs (filmpje)

Verstandig zal het niet zijn, deel 2. Het ijs is niet overal 12 centimeter dik en het is avond.

Als je goed kijkt dan zie je dat de echte, oude Oostzaners niet buiten te vinden zijn. Als zij het ijs goed hadden gekeurd, dan hadden we ze er niet af kunnen slaan. Dus het gevaar loert… 

Een feest van blijde import dus op de Roemersloot. En het was fijn. Doe dit thuis niet na.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Siem

  Beste Merel, als je recht uit je huis kijkt daar de zie je de Reef in het verlengde daarvan is een spoorbrug naar de Enge Wormer. In de oorlog is daar Arie Kabel verzopen na vele keren gewaarschouwd te zijn. Door vele mensen uit de kattenhoek, zo ook door mijn opa, dat het ijs te gevaarlijk was. Bleek ook zo te zijn Arie werd vier uur later op de slee dood thuis gebracht hij.Vele malen als ik ging schaatsen heb ik dit verhaal aan moeten horen. O jee, als ik van het slootje afging naar de Roemersloot. De eerappelen zijn gaar zeun als je deer nee toen ginge. Dit filmpje brengt weer vele herinneringen.

 • Siem

  Heel goed ben daar blij mee.Er zo wel wat gebeurd daar zo in het veld.
  Ik vaar daar nog wel zo nu en dan met mijn vriend Dirk van 89 jaar en hebben het dan over de nare dingen die zo gebeurd zijn. Zo ook in de Roemersloot. Tja, nare dingen. Kijk maar uit met schaatsen, vele wind wakken met een dun laagje ijs.

 • Siem

  Dat mag,geen probleem. Zodra het weer wat warmer word.

 • Willemsen

  Als je een beetje weet waar het ijs nog niet zo sterk is (brug bij twiskeweg en zuiderlaaik) kan je heerlijk schaatsen op die oostzaanse (bonke)vaart.

 • Siem

  De Zuiderlijklaaik zegt het al op zijn Oostzaans. De naam zegt het al Laaik is lijk. Vroeger is in dit watertje iemand verzopen. Ga rustig schaatsen daar.
  Of je komt heel thuis of in de krant.

  • Willemsen

   Heb vanmorgen daar heerlijk geschaatst. Anderen waren ook zeer ingenomen met de kwaliteit van het ijs. En als je de schaatssporen blijft volgen gebeurt er niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *