Oostzaanse Dr. Keijzerstraat-brug per direct afgesloten (filmpje)

Zaanstad heeft wat te stellen met haar bruggen maar ook Oostzaan, het dorp achter de ophaalbrug, heeft haar brug-besognes.

Er rijdt weleens een inwoner, (die met dronken kop snel Zaandam wil verlaten) tegen de ophaalbrug, en onder de brug van de Roemersloot mocht afgelopen zomer niet gevaren worden omdat er een betonblok los hing (dat probleem was opgelost toen het blok, inclusief zwaluwnest de sloot in donderde).

Afgelopen week werd de sloot van de Dr. Keijzerstraat uitgebaggerd waarbij werd ontdekt dat de onderkant van het betonnen dek van de brug hoek-Dr. De Boerstraat ‘in een slechtere staat is dan eerder gedacht’. Zo slecht zelfs, dat hij per direct werd afgesloten voor autoverkeer.

Fietsers kunnen er nog wel langs, en sommige automobilisten denken dat het ook nog wel lukt. De ruimte tussen de betonnen bakken is duidelijk te smal, maar er zijn al diverse bestuurders geweest die niet op de hoogte zijn van de plotse afsluiting, en in het donker aan komen rijden. Een buurvrouw vertelt dat het al minstens vier keer is misgegaan.

Wij maakten een filmpje, en verklappen alvast (voor de jongere kijkers) dat er helemaal niks gebeurt:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *