Op deze 4 dingen moet je letten bij het afsluiten van een autoverzekering

Als je een auto gaat kopen moet je daar natuurlijk wel een aantal dingen voor regelen. Je bent namelijk verplicht om bijvoorbeeld een WA-autoverzekering af te sluiten.

Door een WA-autoverzekering af te sluiten verzeker ben jij verzekerd voor eventuele schade die je een andere autobestuurder aandoet. Mocht er iets gebeuren met je auto door iemand anders of door jezelf dan wordt het verzekerd.

Er zijn echter wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering.

Tip 1: Neem niet gelijk genoegen met een hoog eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je uit je eigen zak moet gaan betalen mocht je schade aan je voertuig hebben. Als er een ongeluk is gebeurd door jezelf of door iemand anders dan moet de schade verzekerd worden. Hoe hoger het eigen risico hoe meer jezelf moet betalen en hoe minder de verzekering zal betalen. Je wilt dus veel mogelijk een hoog eigen risico vermijden.

Tip 2: Kijk hoeveel kilometer jij per jaar rijdt

Het is handig om te weten hoeveel kilometer jij ongeveer per jaar rijdt. Dit is van belang als het gaat om de premie. Als je niet veel kilometer rijdt per jaar dan kan de premie ook lager worden. Als je veel kilometer rijdt per jaar dan kan de premie dus ook hoger worden.

Tip 3: Kijk verder dan je neus lang is

Als je een autoverzekering wilt afsluiten dan kun je er voor kiezen om de eerste de beste verkering te kiezen. Als je het beste wilt kun je het beste even verder kijken naar je opties. Het beste kun je een autoverzekering vergelijken. Door ze met elkaar te vergelijken kom je uiteindelijk op de beste verzekering uit.

Tip 4: Eventuele accessoires

Als je een auto hebt gekocht en je hebt die verzekerd dan is dat natuurlijk heel goed en fijn. Waar je op moet letten is dat je eventuele accessoires die niet standaard op de auto zitten niet verzekerd zijn. Als je bijvoorbeeld nieuwe velgen of een airconditioning in je auto hebt zijn die niet standaard verzekerd. Als jij je auto dus geheel verzekerd wilt hebben kijk dan goed wat origineel is en wat niet.

Partnerproductie i.s.m. Twenty Four Webvertising B.V.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *