Op naar de Burght! (naar de wat?)

De afsluiting van de Wilhelminabrug zorgt ervoor dat je moet omrijden, omfietsen en omlopen. Logisch. Even doorbijten (tot mei 2020) en dan is alles weer piekfijn in orde.

Maar met de bebording is het één en ander misgegaan, zo krijgen voetgangers een omlooproute naar de Burght aangeboden. De Burght?

We hebben nog even gecheckt bij het Gemeentearchief of dat misschien een alternatieve (oude) schrijfwijze van Burcht was, maar nee, Burcht heet gewoon Burcht.

De borden zijn niet alleen voorzien van een foutieve spelling maar wijzen ook nog eens de verkeerde kant op (Czaar Peterstraat, misschien omgedraaid door onverlaten) of sturen de voetganger met een omweg naar Burcht/Burght (op de Beatrixbrug). Ook de borden naar Café De Fabriek sturen de voetganger de verkeerde kant op (naar Castell).

De vreemde spelling werd gespot door Roek Blokker.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Wendy Kind

    Borden die de verkeerde kant opwijzen: veel zal het niet uitmaken. Het is en blijft en is een onoverzichtelijk doolhof. En de communicatie erover voor bewoner, toerist en laad- en losverkeer is echt slecht.
    Even doorbijten tot de twee vernieuwde bruggen er zijn, en dan weer gewoon terug naar de oude vertrouwde eenrichting (welke kant op dan ook) en pollers. Nog beter: alleen op de fiets naar het centrum, en ook dan moet je nog nadenken hoe 😉
    (Dit klinkt best wel een beetje cynisch…)

  • Dat is net zo iets als Matrix borden te zien aan de rand van de stad waarop staat Wilheminabrug dicht. Dan denk je toch dat je er gewoon gebruik van kunt maken? Of richting Westknollendam te zien staan dat de Beatrixbrug is afgesloten waar deze recentelijk toch echt is omgedoopt tot Amaliabrug….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *