‘Opa Houssein’ doet aangifte tegen PVV Zaanstad

‘Ik wil voorkomen dat dit andere mensen overkomt.’ Houssein Sanoussi heeft het nu even niet over de verschrikkingen van IS, waaraan hij zijn jongste zoon kwijtraakte en waardoor zijn kleindochters nog altijd onveilig zijn.

Houssein heeft het over de valse beschuldigen die PVV Zaanstad onder leiding van voorzitter Peter van Haasen tegen hem uitte. Daartegen heeft hij nu aangifte van laster gedaan.

Op 15 mei van dit jaar twittert PVV Zaanstad/ Peter van Haasen, in antwoord op de vraag van een anoniem PVV-account ‘Weten jullie ook toevallig of ene opa ‘Hoessein’ die destijds veel in de media was iets te maken heeft met de Moskee in Assendelft?’:

‘Hij is geen bestuurder van de stichting, volgens de openbare gegevens. Hij heeft echter wel een grote vinger in de pap en is een ronselaar voor Syrië gangers.’

Van Haasen beschuldigt hier Houssein dus van het ronselen van Syrië-gangers. Houssein vindt dit verschrikkelijk en grensoverschrijdend:

‘De verliezen die ik heb geleden en het verdriet dat ik nog dagelijks ondervind als resultaat van de strijd die IS voerde in Syrië zijn ondragelijk. Nu beschuldigt de PVV mij publiekelijk van het werven van mensen die moord en vernietiging tot doelstelling hebben.’

Op de vraag van De Orkaan aan Van Haasen op welk bewijs hij zijn uitspraak baseert antwoordt Van Haasen:

‘Zijn eigen zoon is omgekomen in Syrië, en zijn dochter zit daar in een kamp met twee daar geboren kinderen.’

Orkaan: ‘Maar hoe maakt dat hem tot ronselaar?’ Van Haasen:

‘Nou, je kunt niet echt zeggen dat dat ik hem vertrouw om de Marokkaanse jeugd van Saendelft naschools op te vangen (…..) Als hij zijn baard afscheert en zijn jurk uittrekt en daarna zielig gaat doen in de docu ‘De kinderen van het kalifaat’ ben je niet ineens gematigd.’

Ook stelt Van Haasen dat hij de ongefundeerde uitspraken heus niet voor zichzelf doet:

‘Wij hebben de meeste van onze stemmen in Saendelft gehaald vanwege de voorgenomen bouw van de moskee. En wij zitten niet voor onszelf in de raad, maar om de kiezers te vertegenwoordigen.’

Kijk hier naar het verhaal van Houssein (het ‘bewijs’ van Peter van Haasen):

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Klomp

  Peter Haassen beschuldigt iemand zonder bewijs en zijn argument luidt ” meeste stemmen Saendelft gehaald vanwege de voorgenomen bouw van de moskee” verder geeft Dhr Haassen ook het argument dat hij zijn kind verloren heeft is harteloos.

  Afijn nu denk laat die moskee maar komen.
  Als op deze wijze en valse basis de gemeente wil besturen ben je radeloos

 • Brabozaankanter

  Pvv mijnheer kan zich beter druk maken over verspilling van gemeenschapsgeld aan van Kalkhoven.. Wat een droeftoeters zijn het toch ook daar bij diezelfde pvv

 • Erik

  Wat zijn het droeftoeters bij de PVV. De PVV doet zelf niets voor haar kiezers maar laat dat aan haar frontsoldaten over.

 • Ik hoop dat veel stemgerechtigde over 3,5 jaar weten wat ze gaan stemmen. Dan ook nog een gekozen raadslid lekker betaald op vakantie laten gaan van onze centen. Als (steun)raadslid hoor je gewoon op vakantie te gaan tijdens eens reces.

  • Rienk Spiekstra

   Voor de gemeenteraadsleden geldt dat. Een week is tot daar aan toe, maar een paar weken? Voor steunfractieleden geldt dat niet. Als ze er niet zijn krijgen ze geen presentiegeld.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *