Open brief aan wethouder Emmer: bieb in Rooswijk!

Kinderboekenschrijfster en schilder Corine Gorter maakt zich sterk voor een bibliotheek in Rooswijk, zij schreef op haar blog een open brief over de bieb aan wethouder Dick Emmer, omdat ze POTDORIE EEN BIEB WIL!:

Uw partij, D66, had in haar partijprogramma als punt staan het open willen houden van alle bibliotheekfilialen. Wij kregen weer hoop. Ik vroeg mij echter wel af hoe haalbaar dit punt zou zijn en kreeg contact met Dhr. Hoedemaker. Hij vertelde mij er zeker naar te streven maar helaas niets te kunnen beloven. Nu begrijp ik dat er achter de schermen alles aan wordt gedaan om te kijken of en hoe filialen open gehouden kunnen worden.

Mijn vraag is dan ook, of een alternatief mogelijk is. Een alternatief in de vorm van een “wijksteunpunt”. Ik denk hierbij aan een plaats waar je je boeken weer in kunt leveren, en gereserveerde boeken op kunt halen. Wanneer er nog mogelijkheden zouden zijn voor het plaatsen van rekken met kinderboeken, dan zou dat helemaal fantastisch zijn.

Ik word namelijk nog steeds aangesproken door mensen die mij vragen of ik meer weet over het sluiten van de bieb, of de bieb misschien toch open kan blijven en zo niet, waar ze dan terecht kunnen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *