Opening Beatrixbrug uitgesteld, probleempje met pollers

De Beatrixbrug in Zaandam gaat niet a.s. zondag al open maar wel ‘voor het eind van deze maand’ aldus de provincie Noord-Holland.

De pollers werken nog niet goed, en bovendien is er nog naar de fietspaden gekeken. De Provincie, Zaanstad en bouwer Heijmans hebben nog een aantal dagen nodig om de laatste werkzaamheden af te ronden.

Beatrixbrug hoort bij de Wilhelminasluis die in opdracht van de provincie Noord-Holland wordt vernieuwd omdat deze verouderd is en in slechte bouwkundige staat verkeert. De renovatie is de afgelopen vijf maanden uitgevoerd.

Donderdag 18 juni is de Beatrixbrug uitvoerig geschouwd door de provincie en de gemeente om te beoordelen of de brug voldoet aan de technische richtlijnen en naar behoren functioneert. Net als bij de Wilhelminabrug – waar de fietspaden nu afgesloten zijn – was er zorg op dit gebied bij de Beatrixbrug:

“Hierbij is ook heel specifiek gekeken naar de fietspaden. Dit naar aanleiding van fietsongevallen op de Wilhelminabrug. Ook is advies gevraagd aan politie en fietsersbond. Tijdens de schouw bleken de pollers nog niet naar behoren te werken.

Foto: Fred Wolf.

We waren er klaar voor.... _e

Deel dit artikel:

9 reacties

 • P.de Bruin

  Dan moeten de bussen maar met de pont want die gaan vanaf zondag weer de oude routes rijden.

 • P.de Bruin

  Wijzigingen per 21 juni 2020 Zaanstreek
  Met ingang van 21 juni 2020 gaat er in de Zaanstreek een nieuwe dienstregeling in. De werkzaamheden aan de Wilhelminasluis zijn afgerond waardoor de busroute via het centrum weer gebruikt kan worden. Sommige lijnen zullen hierdoor verdwijnen en er komt ook een nieuwe lijn bij. Hieronder zijn alle wijzigingen per lijnnummer weergegeven. Lijnen waarbij de route of frequentie niet wijzigt worden hieronder niet genoemd, echter kunnen op alle lijnen vertrektijden gewijzigd zijn. Raadpleeg zodoende de reisplanner op connexxion.nl of in de app.

 • Jaap Meeuwsen

  Zijn er wel eens geen probleempjes met de pollers ?
  Maar, het gaat er wel allemaal heel mooi uitzien.
  Kan niet wachten tot de hele sluis klaar is, zal een verademing zijn zeg.

 • Bert Versteeg

  Er zal eens niet wat zijn met een brug in Zaandam ! Eerst gesteggel met de Wilhelminabrug, daarna de Slinger en nu weer de Beatrixbrug!

  Het is ook nog eens halfbakken werk dat er geleverd is en dan bedoel ik niet het werk van de stratenmakers mee maar wel dat het niet af is. Waarom heeft de gemeente niet gelijk de trottoirs tot de Westzijde /Damstraat vernieuwd? Je praat over 2x 50 meter.
  Aan de Oostzijdekant hetzelfde plaatje maar dat kan komen doordat over niet al te lange tijd de flats gesloopt worden en dat de Peperstraat één grote bouwput wordt.
  Ook de hoek Wilhelminastraat / Burcht geeft een armoedige indruk. Waarom is het asfalt maar voor de helft aangebracht als je vanaf de brug gelijk rechtsaf gaat? Dat trek je toch gelijk recht zodat het hele zebrapad asfalt is?

 • Jaap Meeuwsen

  Ze zullen ongetwijfeld goede redenen hebben voor de afsluiting.
  En inderdaad, het is nog niet af maar dat beweert ook niemand Bert.

  • Bert Versteeg

   Jaap, dat klopt, maar het ziet er allemaal zo armoedig uit.
   Het afgelopen half jaar was DE kans voor de gemeente om het aan te pakken.
   Nieuwe bestrating en nieuw asfalt tussen Vinkenstraat en Beatrixbrug is noodzakelijk .
   Het lijkt wel of de gemeente Zaanstad niet snapt dat als straks het verkeer weer over de brug mag het veel meer geld gaat kosten om alles te verbeteren. Neem allen al de kosten voor verkeersmaatregelen, bestekken en tekeningen etc.
   Zonder overdrijven durf ik te beweren dat de meerkosten minimaal € 25000 tot € 50000 zullen bedragen.

 • M. de Boer

  Waarom zijn er voor deze nieuwe brug 2 rijstroken – dus pollen – nodig de oude brug was toch ook eenrichtingsverkeer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *