Opening Kunstcentrum (Artzaanstad) opnieuw uitgesteld

Het Kunstcentrum (voorheen de Zienagoog) krijgt na de verhuizing naar het Hembrugterrein een nieuwe naam: Artzaanstad.

Deze naam wordt ook gebruikt voor het jaarlijkse kunstfestijn dat de laatste jaren op het Hembrugterrein wordt georganiseerd.

Het is het derde uitstel, eerst zou het 3 juni zijn, daarna 15 juli en vervolgens begin september. De reden is “wat tegenspoed” volgens het Kunstcentrum.

Op 21 oktober is er “een feestelijk getinte Open Dag op Grote Hulzen 11. De officiële opening staat nog voor een later moment op de agenda.”

Omdat de omgevingsvergunning nog niet rond is mogen er niet meer dan 50 mensen tegelijkertijd in het nieuwe gebouw aanwezig zijn. Volgens een woordvoerder van het Kunstcentrum zal dat aantal op de Open Dag niet gehaald worden. Op de officiële opening wel, waardoor daar nog geen datum voor bekend gemaakt is.

De beslistermijn over de omgevingsvergunning is onlangs verlengd. Als Zaanstad positief op de aanvraag besluit volgt nog een bezwaarperiode van zes weken.

Volgens een woordvoerder van de gemeente betreft de vergunning “het onderdeel bouwen en brandveiligheid. Als de vergunning voor deze onderdelen tijdig (voor de opening) kan worden afgegeven, treedt de vergunning daarna meteen in werking.” Bezwaar indienen kan alleen door ‘belanghebbenden’.

Behalve een nieuwe naam krijgt het Kunstcentrum Artzaanstad een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Mijn God,
  ARTZNSTD…
  Wie bedenkt dat?
  En dan, nog bijkomend van deze grandioze trouvaille, helemaal vergeten op tijd een ‘omgevingsvergunninkje’ aan te vragen…
  MILLE MILLIONS DE MILLE MILLARDS DE MILLE TONNERRE DE BREST!
  (Ja sorry hoor, maar dat moet toch echt even in hoofdletters.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *