Opnieuw financiële tegenvallers Zaancampus

De bouw van Zaancampus aan de Aris van Broekweg wordt opnieuw duurder. De kosten van het saneren van het terrein zijn hoger dan verwacht en met de huurder van twee wasboxen op het terrein moet ‘geschikt’ worden.

Begin december werd al bekend dat de Zaancampus € 158.000 duurder uitviel vanwege “onvoorziene kosten” die “over het hoofd zijn gezien”.

Hoeveel de extra kosten nu zijn, kan de gemeente niet zeggen. Over de ‘schikkingskosten’ en de ‘saneringskosten’ wordt nog onderhandeld.

Het bouwrijp maken heeft met vervuiling te maken (sanering) wat gezien het verleden van het terrein (garage) geen verrassing is. Hoe de gemeente (of ontwikkelaar CBTO) het huurcontract en de mogelijke juridische complicaties over het hoofd heeft kunnen zien wordt niet duidelijk uit de brief van wethouder Krieger.

Wel wordt duidelijk dat Zaanstad onder grote tijdsdruk staat om te gaan bouwen, anders komt de start van het onderwijs in gevaar en loopt ook het woningbouwproject op de plek van de oude school (Jonkerplantsoen) vertraging op.

Of de extra kosten in december ‘onvoorzien’ waren, is ook de vraag, toen waren drie zaken ‘over het hoofd gezien’: de leges voor de omgevingsvergunning van €97.000, de kosten voor een damwand van € 27.000 en €34.000 vanwege opgelopen vertraging.

Contractueel is ontwikkelaar CBTO (Tetrix Techniekopleidingen) verantwoordelijk voor alle kosten. Eerder zegde Zaanstad al toe een deel van de over het hoofd geziene kosten te betalen en de rest aan CBTO te lenen. Zaanstad lijkt ook deze nieuwe tegenvaller te gaan betalen.

De foto boven is van de twee wasboxen die gehuurd worden door de eigenaar van het benzinestation aan de Houtveldweg. Onder de nieuwe school en de sloop van Juvat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *