Oppositie wil duidelijkheid over Toermalijn: wat kost het en wat gebeurt er?

Democratisch Zaanstad, POV, SP, ZIP en GroenLinks (waar is ROSA?) hebben een open brief aan B&W geschreven waarin ze stellen snel duidelijkheid te willen hebben over de bouw van Basisschool De Toermalijn. Het college streeft naar een ‘volledige reset’, maar hoe ziet dat er uit?

De briefschrijvers zijn blij dat er er geen juridische strijd meer wordt gevoerd door de gemeente en dat er wordt gesproken met alle belanghebbenden. Maar men wil wel graag weten wie de verkenner zal zijn die de gesprekken gaat voeren, “een neutraal iemand” graag.

De briefschrijvers zijn

“absoluut niet blij met de enorme kosten die er nu al gemaakt zijn in dit dossier. Er wordt in de raadsinformatiebrief gesproken over meer dan €1,6 miljoen euro die inmiddels al zijn uitgegeven. Hierbij worden nog niet de juridische kosten genoemd.”

Men wil dan ook weten hoe hoog die juridische kosten zijn en welke juridische er nog komen. En bovendien of er bij de bouw van De Werf en Et Buut vertraging zal optreden (ook daar gaat de gemeente een andere procedure volgen).

DZ, POV, SP, ZIP en GroenLinks vragen zich af wat het betekent dat Agora wél in hoger beroep wil gaan: “Welke acties heeft de gemeente ondernomen óf gaat de gemeente ondernemen om zo’n scenario te voorkomen?”

O ja, en dan is er nog de biljartvereniging, die zou nu “feitelijk illegaal gehuisvest” zijn: “Gaat het college opnieuw bekijken of de biljartvereniging op een andere locatie gehuisvest kan worden?”

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Huibert Latenstein

    Nogmaals bewoners let op uw saek!! Heb het zelf in de Koog meegemaakt. Opeens wordt er dan door Zaanstad bedacht dat er een reuze school moet komen. Allerlei mooie beloftes worden gedaan qua bouwkundige onderzoeken e.d.. Ik ken de situatie goed in Wormerveer en het zit echt enorm dicht bij de huizen. Op een gegeven moment blijken dan dat er gevolgen zijn m.b.t. het bouwen. Contact met de gemeente en dan zie of hoor je de Gemeente Zaanstad niet meer. Toen was dat al zo maar nu is dat net zo en wethouder Dennis Straat zal zich echt niet druk maken om wat er gebeurt in Wormerveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *