Oproep: stuur foto’s dodenherdenking

Vanavond is het de traditionele Dodenherdenking, 70 jaar na de bevrijding. Op veel plekken in de Zaanstreek wordt om 20:00 stilgestaan bij de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven verloren in de strijd voor de vrijheid.

De Orkaan wil graag van zoveel mogelijk herdenkingen morgen een foto plaatsen.

De herdenking in Zaandam is bij het Verzetsplantsoen. De Stille Tocht vooraf gaat ook langs drie andere monumenten (Oostzijderkerk, Februaristaking en Prins Hendrikkade).

Om 14:00 is er al herdenking bij de Joodse Begraafplaats aan de Westzanerdijk.

In Koog Zaandijk worden er bloemen gelegd bij de Leeghwaterweg en bij het monument in het Koogerpark.

Ook in Krommenie (Noorderhoofdstraat), Westzaan (Grote Kerk), Wormerveer (Provincialeweg, Zaanweg), Wormer (Dorpsstraat en monument voor Jan Kuijper), Neck (Pieter Slooten), Assendelft (St. Odulphuskerk) en Oostzaan (Hannie Schaft monument) zijn er bijeenkomsten.

In Zaanstad spreken o.a. burgemeester Geke Faber en de wethouders Addy Verschuren, Dick Emmer, Dennis Straat, Jeroen Olfhof en Rita Visscher bij de herdenkingen. In Oostzaan houdt burgemeester Rob Meerhof een toespraak.

Heeft u foto’s van de herdenking, bloemen en kransen? Twitter ze met @deorkaan in de Tweet, deel ze via de Facebook-pagina van de Orkaan of stuur ze per mail.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *