Oproep: Vrijwilligers vluchtelingenopvang gezocht

Per mail doen Kees van der Pol en Albert Brinkman, de ex-coördinatoren van de vrijwilligers in De Sluis in 2015-2017 een oproep. Ze stuurden deze mail naar alle (ex)vrijwilliger. We plaatsen de tekst 1:1


Beste (ex)vrijwilliger bij de opvang voor vluchtelingen 2015-2017,

Via deze mail wil ik een eenmalige oproep doen met betrekking tot de COA noodopvang die weer gerealiseerd wordt op het schip in de Achtersluispolder. De wens van de gemeente Zaanstad daarbij is om een passend aanbod van activiteiten te bieden vanuit de vrijwilligers(organisaties) in de stad, op een locatie nabij de nood-opvanglocatie. De gemeente heeft aan De Sluis gevraagd om dit activiteitenaanbod te coördineren. Als je je weer als vrijwilliger wilt inzetten op deze nieuwe locatie – die nog gezocht wordt – in de Achtersluispolder, stuur dan een mailtje aan noodopvang@taalcafedesluis.nl om je interesse kenbaar te maken. Zij zullen dit dan verder oppakken.


Ook mensen die nog niet eerder vrijwilliger waren, maar die tijd en zin hebben om een rol van betekenis te spelen in het leven van mensen die het moeilijk hebben kunnen zich melden. 

Deel dit artikel:

5 reacties op Oproep: Vrijwilligers vluchtelingenopvang gezocht

 1. Naram. Abdul Sami schreef:

  Ja, graag!

 2. Erica Hartman schreef:

  Ik hoor tzt graag wat er te doen is zodat ik kan kijken wat er binnen mijn mogelijkheden valt!

 3. Glenn Menick schreef:

  Ik en mijn partner willen graag helpen en verneem graag wat voor werkzaamheden wij kunnen doen en die wij kunnen combineren met ons werk.

 4. Elza van Staaveren schreef:

  In 2015/2016 was ik vrijwilliger in de Noorderkerk t/o het Veldpark. Daar gaven we nederlandse les, deden spelletjes, er werd kleding verzameld en uitgedeeld, ism het Leger des Heils. Nederlandse zaken uitleggen, hoe werkt het OV, stadhuis, ziekenhuis, eventueel iemand begeleiden, indien nodig. Naar de Zaanse Schans, centrum Zaandam laten zien. Zonodig leren fietsen, verkeersregels.
  Kortom wat zijn hun vragen, wat kan een vrijwilliger doen. Dus niet alles.

 5. Annemieke Plantinga schreef:

  Aanmelding als vrijwilliger

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.