Oproep: wie weet er meer over deze TT-Ford brandweerauto? (filmpje)

brandweerwagen 1927 ford oostzaan

Afgelopen zondag troffen wij Gerard de Bruin tijdens de Super September Zondag in Oostzaan.

Hij was in het charmante gezelschap van een Ford uit 1927, met daarin een 4 cilinder benzinemotor, en een paardenkracht van achtentwintig, waarmee ze de duizelingwekkende snelheid van 55 kilometer per uur haalt. Een sirene heeft ze niet, wel een toeter.

Gerard heeft op basis van een foto het sterke vermoeden dat de auto dienstdeed in Oostzaan, maar hij krijgt daarvan het bewijs niet rond. Mocht er iemand zijn die meer kan vertellen, dan houdt hij zich warm aanbevolen! (Na het filmpje hebben we een toetje van de vrijwillige brandweer Prins Bernhardplein).

Oefening baart kunst

De foto’s van Meneer de Fotograaf scharen we bijna onder kunst. Hij bracht afgelopen maandagavond de training van de brandweer van post Prins Bernhardplein (vrijwilligers) mooi in beeld. De oefening bestond uit een fictieve woonbootbrand. Het water werd uit de Poel en Braakdijksloot gehaald. Diverse bewoners kwamen even een kijkje nemen. Om 21:30 uur was de brandweer terug op de kazerne, klaar voor een volgende melding.

Meneer de Fotograaf

Meneer de Fotograaf

Meneer de Fotograaf

Meneer de Fotograaf

Bron: facebook vrijwillige brandweer Prins Bernhardplein

2 Reacties op Oproep: wie weet er meer over deze TT-Ford brandweerauto? (filmpje)

  1. Didier Hennequin says:

    TT-Ford? Wordt hier wellicht een Ford T bedoeld?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>