Orkaan genomineerd voor Geschiedenis Online Prijs! (filmpje!)

De Geveltoerist: wat begon als een komkommerrubriek in de zomer van 2017, groeide uit tot een serie waar we niet meer vanaf kunnen willen…

De paar keer dat we probeerden te stoppen, ontvingen we boze mails van lezers waar we geen ruzie mee willen hebben.

En nu… is De Geveltoerist genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2019!

Waar we op hopen is op jouw – Ja jouw! – stem. Voor de publieksprijs. We zijn bijna bij de 100ste editie, en dat was niet gebeurd zonder de bijdrage, de kennis, de dwang, en/of het beeld van de lezers. (De tekst loopt onder de STEM!-knop verder)

Stem nu op De Orkaan |

We zijn genomineerd en we willen winnen. Niet voor onszelf, maar we zijn bijna bij de 100ste editie, en dat was niet gebeurd zonder de bijdrage, de kennis, de dwang, en/of het beeld van de lezers. De Geveltoerist maakt de rijkdom van wat was zichtbaar. Helemaal gratis, je hoeft alleen maar omhoog te kijken.

Er is een juryprijs en een publieksprijs. En – zonder de vakjury te kort te willen doen – wij vrezen dat we naast de pot zullen piesen bij die eerste prijs. Erg innovatief is onze rubriek niet. We kijken omhoog, graven in het Gemeentearchief van Zaanstad (dat ons heeft voorgedragen!), maken zelf kiekjes en plaatsen foto’s van lezers (waarvan we binnenkort ook de nekhernia-claims verwachten), en beschrijven de bijzondere gevels uit de Zaanstreek. Die zetten we op een kaart, die we in de lente gaan befietsen. Online wordt daarmee ook weer offline.

Gistermiddag spraken we Geveltoerist-fan (en stiekem zijn wij Winnie-fan) Winnie de Wit van onder meer Zaanse Erfgoed:

Bekijk hier de kaart met alle gevels en de links naar de verhalen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *