Orkaan goes Speld…

Het vloedgolfje van 1 april-‘nieuws’ op De Orkaan gister zorgde voor veel bezoek (bijna de beste dag ooit met bijna 50.000 opgevraagde pagina’s) en veel reacties. De meeste grappen werden wel doorzien, maar zo af en toe trapte er iemand in.

Als we nepnieuws blijven maken, worden we misschien net zo rijk en beroemd als De Speld.

Maar er komt geen toegangspoort bij de Zaans Schans, geen fietshelmplicht in Zaanstad, de Zaanse mayo gaat niet op de bon, Rob Moonen wordt geen voorzitter van OFC en Harrie van der Laan geen wethouder in Wormerland, DZ gaat (helaas) niet openbaar vergaderen, scanauto’s kunnen (ook helaas) niet om de tuin worden geleid, de kermis in Zaandam wordt niet 100 procent prikkelarm, Erik Schaap plakte geen straatnaambordjes over, er was geen Code Oranje, multi-bomen bestaan niet en De Orkaan gaat niet verhuizen.

Het best gelezen werd Zaanse Mayonaise op de bon (gister bijna 15.000 keer, vandaag al 10.000) en de verplichte fietshelm (nu al 10.000 keer).

Instinkers

Het waren ook de berichten met de meeste reacties. Onder het stuk over de fietshelm verschenen boze reacties (“Ik dacht dat wij in een democratisch land woonde, dan mag je toch zelf wel beslissen of je een helm op wilt!!!, “Je moet zelf beslissen of je helm op wil, oudjes worden als debielen behandeld”, “ik ga op mijn e-bike echt geen helm dragen”).

Onder de mayonaise-bon: “Dit moet ook voor patentbloem gelden denk ik, mensen gaan met min. 6 pakken de deur bij de supers.” “Er zit raapzaadolie in en geen zonnebloemolie. Allemaal idioterie, die malloten met hun hamsterwoede.”

Ook de ‘DikeCard’ van de Zaanse Schans was een instinker: “De Schans is openbaar terrein. Vrij toegankelijk. Alleen voor parkeren kan geld gevraagd worden. Het fietspad is doorgaande weg.” “Hoe zit het met kaartjes voor begeleiders van iemand met een handicap?”

Het bericht over Harrie van de Laan als wethouder in Wormerland kreeg ook serieuze reacties: “Ik kan mij niet voorstellen dat de andere partijen met v.d. Laan als wethouder akkoord gaan. Wat een kiezersbedrog van de POV.”

Beetje waar…

De meeste berichten waren overigens wel een beetje waar. De foto bij de DikCard was echt, er komt alleen geen toegangspoort maar het voetpad wordt vernieuwd (en de opbrengst van de retributiebelasting is echt erg laag), de foto bij de mayonaise was een leeg zonnebloemolievak, de multibomen op de Hogendijk zijn inderdaad net geplant maar ze tellen maar voor één, het voormalige Que Pasa is echt volgehangen met DZ-foto’s. Ook zijn we echt benieuwd wie voorzitter van OFC wordt (die is er al een hele tijd niet) en wie wethouder in Wormerland.

En sommigen worden misschien waar. Maikel Kat noemde openbare fractievergaderingen een goed idee: “dat van die openbare fractievergadering is niet zo gek”. (In de jaren tachtig waren er overigens diverse partijen die inderdaad openbaar vergaderden.)

Niet iedereen was blij: “jullie maken echt stomme grappen”

Voor in de agenda: volgend jaar gaan we weer los…

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ernst Debets

    “In de jaren tachtig waren er overigens diverse partijen die inderdaad openbaar vergaderden.”
    D66 heeft haar vergaderingen (zowel fractievergaderingen als afdelingsvergaderingen) bij mijn weten altijd openbaar gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *