Orkaan legt – per ongeluk – de perfecte echo vast (filmpje)

‘Wie is de koning van Wezel?’ Weet jij het? Het antwoord filmden we gisteren min of meer per ongeluk. Dat kwam zo: sinds kort heeft De Orkaan een ‘doneer-knop’ op de site. Dit omdat we financieel leeglopen op het brengen van nieuws. We doen dat met liefde, maar het moet wel kunnen.

Hoe dan ook, er werd rijk gegeven en dit betekent dat we een apparaatje konden kopen (een ‘smartphone Stabilizer’, zie foto helemaal onder) dat ervoor zorgt dat we tijdens het filmen met de telefoon iets minder trillen (we worden een dagje ouder).

Die stabilisator blijkt geen makkelijk apparaat. We moeten flink oefenen om het te laten doen wat wij willen. Onderdeel van het leertraject was filmen vanaf de elektrische fiets (die fiets konden we vooralsnog niet bekostigen uit de donaties, maar wat niet is…).

Gisteren fietsten we al filmend vanaf de Zaanse Schans richting Oostzaan toen we voorbij Sportpark de Kalverhoek over de Zuiderweg de echo-tunnel onder de A7 doorgingen. Als altijd stelden we de vraag, waarop we eigenlijk nooit echt antwoord krijgen. Tot dat moment. Kijk mee, luister en huiver!

Voor ons is het apparaat nu al z’n geld (€135,99) waard… De koning van Wezel blijkt inderdaad Ezel te heten.

Maar we blijven oefenen. De komende dagen delen we nu en dan het resultaat (het is immers toch komkommertijd). Ook zullen we je op de hoogte houden van de uitgaven die we doen van de donaties. Recent betaalden we ons NVJ-lidmaatschap ervan, en de bijeenkomst om de raad te informeren over onze plannen (hoewel daarbij vermeld mag worden dat Cultureel Centrum Bullekerk niet met een vork schreef, maar met een tandenstoker). Dit is de smartphone Stabilizer die we kochten:

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Wendy Kind

    Wat een prachtig apparaat. Of ligt het aan de tunnel dat de echo’s in verschillende toonhoogten kwamen. Erg goed! Maar serieus: fijn dat veel mensen hebben bijgedragen.

  • Pieter Ruig

    Dat is het bekende tunneltje voor ons gezin. Iedere keer als wij er doorheen fietste riepen mijn 2 dochters iedere keer hard: “Fire eeeeeee!” Waarom weet ik niet, maar het klonk zo mooi. Als ik eens alleen door het tunneltje rij, dan roep ik het nog wel eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *