Orkaangasten 7: “Zaanse namen in vertaling bordspel” Wim Tavenier (Radio Orkaan)

In Orkaangasten op de Orkaan podcast gaat Edwin Kleiss in gesprek met een Zaankanter die hij (beter) wil leren kennen.

Wim Tavenier is in het dagelijks leven geschiedenisleraar op het Zaanlands Lyceum. Echter, zodra hij vrij is, duikt hij graag in een andere wereld vol spanning, tactiek en avontuur. De wereld van de bordspellen.

En bordspellen stegen al voor de coronatijd in populariteit, zo leren we.

“Vroeger keken gezinnen samen naar TV shows. Nu heeft iedereen in het huishouden zijn eigen mediagebruik. Maar soms wil je samen iets leuks doen. Dan doe je even een spelletje.”

Maar bordspellen zijn lang niet altijd kinderspel. Zo legt hij graag een expertspel op tafel. Dat zijn echte breinbrekers.

Verder hoor je alles over populaire thema’s in spellen, wat de hits van dit najaar zijn en of pech in het spel echt geluk in de liefde betekent.

Tavenier heeft ook zelf spellen uitgegeven in het Nederlands met zijn bedrijf Tavern Games. Hij vertaalde het spel ‘Raccoon Tycoon’ in het Nederlands en gebruikte daarvoor veel Zaanse dierennamen als ‘Molletjesveer’ en ‘Kattegat’.

In de podcast hoor je ook over de spellenclub in Wormer die elke vrijdagavond samenkomt. Meer informatie daarover via deze link.

Beluister de Orkaan podcast via elke podcast app, onze Soundcloud of Spotify.

Wim Tavenier met het door hem vertaalde spel ‘Raccoon Tycoon’.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *