Orkaankrachten Junior: De Bijenkorf langs de groene meetlat

Vandaag was de tweede dag dat de Orkaankrachten uit de groepen 3,4 en 5 van Jenaplanschool De Bijenkorf in actie kwamen.

Groep drie stelde met veel knip,- plak,- kunst, en vliegwerk een papieren Orkaan samen, terwijl de rest besloot de school langs de groene meetlat te leggen.

Reporter Daan had namelijk vorige week een spreekbeurt gehouden over het milieu en onder het mom van ‘verbeter de wereld, begin in je school’, werd onderzocht wat beter kan.

Na een knap staaltje vernuftige onderzoeksjournalistiek, kwam het team tot de conclusie dat de school best al aardig op weg is.

Er zijn zonnepanelen, maar dat zouden er best wat meer mogen zijn, vindt het team. Het levert niet genoeg op voor de hele school:

Onder het zonnepanelen paneel

 En er is een natuurtuin. Dat is ook prima! Maar sommige leerlingen slopen er hout uit of plukken de bloemen. Dat is niet de bedoeling:

sloopstokken uit de natuurtuin

Het papiergebruik kan worden teruggedrongen door de achterkanten te gebruiken voordat het in de papierbak verdwijnt. Het licht in de klas hoeft niet altijd aan en soms staat de kachel aan terwijl er ramen openstaan. Er is slechts één plantje in ons klaslokaal. Dat kan beter:

een schamel plantje

Ouders kunnen erom denken om vaker met de fiets te komen, als het regent kunnen ze een regenpak aan (als is er een redacteur die vertelt dat haar moeder niet van spettertjes houdt). Meer tegels eruit en bomen erin, tipt Daan… Verder is de school groen in orde: een pluim!

Normaal is De Orkaan niet van knippen en plakken, maar vandaag ging dat top!

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *