De Zaanstreek kent een levendig verenigingsleven. Er wordt volop gesport, enthousiast gemusiceerd, betrokken toneel gespeeld, met gevoel geschilderd, inlevend gelezen en hartgrondig gedicht.

Maar nog lang niet genoeg en nog lang niet door iedereen. Dan kan natuurlijk beter.

De hele maand september is het bij De Orkaan Grote Club-actie! Vandaag:

Leesclub Zaandam

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Een gezellige leesclub in Zaandam verwelkomt graag nieuwe leden.

De groep leest van oktober tot april 7 boeken, die leiden tot geanimeerde boekbesprekingen. Men komt op maandagmiddag bij elkaar, roulerend bij leden thuis.

Voor het komend seizoen zijn de volgende boeken gekozen: Verzonken stad van Marta Barone, De stem van Jessica Durlacher, Meisje, vrouw, anders van Bernardine Evaristo, Klara en de zon van Kazuo Ishiguro, Het lichtje in de verte van Antonio Moresco, De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh, Aleksandra van Lisa Weeda.

De boeken zijn gekozen uit door deskundigen opgestelde boekenlijsten van de landelijke leesclub-organisatie Senia. Zie www.senia.nl voor meer informatie. Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer weten? Daarvoor kunt u terecht bij de contactpersoon van de leesgroep, Ria Pieters, via e-mail riapieters1954@outlook.com of telefonisch 06 1122 6373.


Jouw club of vereniging ook in onze club-actie? Stuur een mailtje naar De Orkaan (met een paar foto’s en een uitleg waarom mensen lid moeten worden of mee moeten doen).

Hier alle afleveringen van de Grote Clubactie van De Orkaan.