Orkanen 2€22: La Cucina

De thermosstaat een graadje lager en de broekriem een gaatje strakker. Maar er moet ook nog ruimte zijn voor ontspanning en een uitje op z’n tijd. De Orkaan ging op onderzoek uit: kan je in 2022 nog uit eten voor € 22 p.p.?

Niet bij de frietkraam, niks laten bezorgen, geen afhaal-pizza… maar gewoon in een restaurant met vork en mes, een servet, een dame (m/v) die bedient en vraagt hoe het gesmaakt heeft. Minstens een hoofdgerecht met een drankje, en als het even kan iets vooraf en koffie toe. Lukt dat voor € 22?

Mystery-guests van De Orkaan trokken met pocketcalculator en notitieblok door de Zaanstreek, bestudeerden menukaarten, kozen zorgvuldig, hielden het meestal bij één drankje en proefden vervolgens het gebodene. Vandaag:

La Cucina (Wormerveer)

Op zaterdagavond uit eten in Wormerveer. Het kostte ons bij La Cucina (wat ‘de keuken’ betekent) niet al te veel moeite om binnen het budget te blijven. Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet en mogen we zelf een tafel uitkiezen. Een gezellig ingericht restaurant aan de Marktstraat.

Op de menukaart is er keuze genoeg. Van shoarmaschotel tot ossenhaassteak en van tonijnsalade tot gegrilde zalm. De prijzen lopen uiteen, maar met ons budget is er keuze genoeg. Wij nemen vooraf een stokbrood met kruidenboter. Als hoofgerecht kiezen we voor de Pollo fajita (kip met groenten in een kokend heet pannetje mét een losse fajita) en een spareribs schotel. Daarbij is er een keuze tussen patat of rijst.

De spareribs zijn wat ons betreft absoluut een aanrader. Tip: La Cucina heeft iedere week op maandag, dinsdag en woensdag actiedagen. Op dinsdag betaal je voor de spareribschotel € 12,00. Kinderen kun je gerust meenemen, want ook aan hen is gedacht. Er zijn verschillende kindermenu’s met eveneens uiteenlopende prijzen.

We moeten aan het eind van de avond € 41,15 afrekenen. Onze conclusie is dat je hier heerlijk kunt eten. Er was geen budget om de desserts te testen, maar met het warme stokbrood en de hoofdgerechten hebben we onze buiken vol gegeten.

La Cucina: Marktstraat 110, 1521 DZ Wormerveer (075-3030338) – open zondag t/m donderdag van 12:00 tot 22:30, vrijdag en zondag van 12:00 uur tot 00:30 uur. Thuisbezorgen is ook mogelijk, op de website www.ristorantelacucina.nl vind je meer informatie over de bezorggebieden en -tijden.


De regels bij Orkanen 2€22

  • Minstens een hoofdgerecht plus drankje
  • Diner, geen lunch (dat is valsspelen)
  • Je mag wel onderling ‘compenseren’ als het samen maar niet meer dan € 44 is
  • Compenseren met de vorige of volgende eetklus mag dus niet
  • Fooien zitten er niet bij, die toverden wij in losse Euro’s uit de achterzak
  • We opereren anoniem.

Bekijk hier al onze afleveringen. (ook een tip voor onze Orkaners? Mail het naar ons.)

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *