OrkestZ: 150 kids op podium Zaantheater

Op 1 november speelt een orkest van 150 Zaanse basischoolleerlingen op het podium van het Zaantheater. Het repertoire varieert van Beethoven tot rock. Special guest is de Zaanse trompettiste Melissa Venema.

Het OrkestZ bestaat uit leerlingen van de Zaanse muziekverenigingen en nieuw geworven leerlingen van 13 verschillende basisscholen uit de hele Zaanstreek, van Zaandam tot Saendelft. OrkestZ is het eerste grote project van de samenwerkende Zaanse muziekverenigingen.

Scholen die zijn bezocht zijn o.a. De Werf in Zaandijk, de Bijenkorf, Ayundo en de Delta in Assendelft, Het Baken en Het Eiland in Zaandam, de Kroosduiker in Westzaan, Wormerwieken in Wormer, de Komeet en de Evenaar in Krommenie,

De organisatie bereikte met hun tournee van de Zaanse scholen bijna 1200 leerlingen. Dankzij het project hebben er nu al meer dan honderd muziekles.

Op 1 november oefenen de nieuwe leerlingen plus alle gevorderde leerlingen ’s morgens in het Saenredamcollege in Zaandijk o.l.v. 8 muziekcoaches (docenten en dirigenten van de verenigingen).

De première van OrkestZ om 1 november is om 15.30 uur. Kaarten (via zaantheater) kosten  € 6,00 (inclusief drankje) waardoor het concert voor iedereen toegankelijk is.

orkestZ

OrkestZ heeft een website, een Facebookpagina en een Twitteraccount. Ook in de week van 12 oktober zijn er gezamenlijke repetities – op de website meer informatie.

orkestZ2

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *