Oude Nuon kantoor klaar voor bewoning

‘Ik zag gisteren de bewoners er al in zitten, de week ervoor heb ik deze foto’s gemaakt. Ik vind het er geslaagd uitzien,’ mailde Eelco Aartsen ons. En wij vinden het er ook geslaagd uitzien! 

Aartsen noemt het een mooi voorbeeld van hergebruik en: 

‘Ook in het kader van het hergebruik versus slopen van de Wiliam Pont gebouwen op het Eiland is dit wel actueel.’ 

Projectontwikkelaar LE Bouw renoveerde en verbouwde het pand van Nuon aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. Het stond al ruim twintig jaar leeg, en er zitten nu 41 appartementen in. Lees hier wat de bouwer er zelf over schrijft. 

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Tessa Berghouwer

  Complimenten (warme douche!) voor dit geslaagde initiatief! Overigens ook actueel in het kader van de discussie sloop versus renovatie van Beatrixflat/Peperstraat, niet te vergeten.

 • Martin Meuleman

  Heel mooi geslaagd, hoe een lelijke blauwe puist tot een mooi gebouw is getransformeerd!

 • Bas van schelven

  Dit is zeker een goeie transformatie. Daar leende het gebouw zich ook goed voor, helaas niet altijd mogelijk. Nu nog fors wat groen aanplanten!

 • Jan Mulder

  Kan niet anders zeggen dat dit een van de weinig mooie bouwprojecten is! Maar deze is zeker geslaagd! Goed gedaan!!

 • Jacob Cabida

  Ik liep er van de week langs; uit nieuwsgierigheid ben ik er rondom gelopen. Ik ben enthousiast, een zeer geslaagd ontwerp en uitvoering van een omvorming van een al bestaand gebouw! Het geheel oogt spannend en innovatief. En de woningen zijn volgens mij gerieflijk en ruim! Dit is een voorbeeld voor andere objecten in Zaandam!!

 • Ingrid Gorter

  Prachtig! Hoop dat deze architect vaker wordt gevraagd in de Zaanstreek!

 • Mooi en speels verbouwd dit pand leuk om naar te kijken! Ben wel nieuwsgierig hoe de binnenkant eruit ziet! Mogelijkheid voor? Overbuurvrouw

 • Kees Huyser

  Moet Sjoerd hier niet nog wat Saense huisjes tegenaan plakken? Gewoon, om het niet te laten detoneren in de wijde omgeving. 😁

 • hans valk

  saense huisjes moeten herbouwd worden op de plaats waar ze gestaan hebben.
  aan Saense nep huisjes hebben we in deze moderne tijd geen behoefte
  op deze plek stond vroeger die afschuwelijke gashouder
  hans valk restauratiearchitect van oude huisjes

 • Rein Bakker

  Zeer geslaagde transformatie!

 • Alexandra Cichecki

  Vandaag zijn alle prachtige bomen rondom het gebouw gekapt. Vraag me af of Zaagstad hiervoor vergunningen heeft verleend. Zo ontzettend zonde weer. Het waren bomen die iedere lente bloesems hadden en getooid waren met prachtig roodpaars blad. Het gebouw ziet er nu uit ineens kaal uit.

  • Thomas Mohring

   Dat is inderdaad zonde. Prachtige bomen stonden er rondom het gebouw. Ik meen me te herinneren dat die heel bewust zijn behouden. Waarom zou je anders tijdens de renovatie die laten staan en ze kappen als de bewoners er in gaan? Foutje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *