OV-tarief in Wormerland (EBS) stijgt met 11%

Busmaatschappij EBS die o.a. in Wormerland (Neck) het openbaar vervoer verzorgt, gaat per 1 januari de tarieven met 11% verhogen.

Dit concludeerde de Purmerendse Stadspartiij na bestudering van de gegevens van de vervoerder:

De prijs per km en het opstaptarief, zijn verhoogd. Van respectievelijk € 0,136 naar € 0,151 en van  € 0,87 naar € 0,88. Per kilometer stijgt de prijs dus 1,5 cent; het opstaptarief stijgt met 1 cent. De stijging van de prijs per km is 11%

Volgens de Stadspartij gaat het in absolute zin om kleine bedragen, maar mag de stijging niet hoger zijn dan de landelijke tarievenindex voor het openbare vervoer. Die index geefteen stijging aan van 1,14%.

De Stadspartij zal over de achtergronden van deze hoge tariefstijging vragen stellen in de gemeenteraad van Purmerend.

(Foto EBS bus in Neck, van Daniel Bleumink)

 

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dwarsligger

  In twee jaar tijd is de dienstverlening van EBS in Neck, Jisp en Wormer flink achteruitgehold.

  De laatste ritten van lijn 121 vanuit Purmerend en Wormerveer vertrekken nu om 20.48 resp. 21.15 uur, enkele jaren geleden reed er nog een rit rond 23.45 resp. 0.15 uur. Een avondje uit naar Purmerend met de bus zit er niet meer in. Als je laat op de avond niet meer kunt terugreizen, reis je ook niet meer heen aan het begin van de avond; dus Stadsregio: die ritten kunnen binnenkort ook wegbezuinigd worden.

  En als dieptepunt zijn de extra ritten in de ochtend- en avondspits sinds 17 augustus 2014 vervallen; de halfuurdienst tijdens de spits is nu ook uurdienst.
  Lijn 121 wordt ook gebruikt door scholieren die speciaal onderwijs volgen en door mensen die in de sociale werkvoorziening werken! Die zijn ook de dupe van deze verschraling.

  Met de trein van Wormerveer naar Purmerend is ook geen optie; want als je in Zaandam wil overstappen dan is de trein naar Purmerend nét weg. Ook op de terugweg: al je vanuit Purmerend in Zaandam aankomst, dan is de trein naar Wormerveer nét weg. Het twee keer 28 minuten strafbankjezitten in Zaandam is zowel ’s avonds, zaterdags en zondags van toepassing.

 • Arnold

  het is niet fraai dat op dit soort voorzieningen wordt beknibbeld.
  Begrijp dat de schrijver van het stukje het ironisch bedoeld maar de volgende redenatie is natuurlijk een beetje krom: “Een avondje uit naar Purmerend met de bus zit er niet meer in. Als je laat op de avond niet meer kunt terugreizen, reis je ook niet meer heen aan het begin van de avond; dus Stadsregio: die ritten kunnen binnenkort ook wegbezuinigd worden”.
  En als je aan het begin van de avond niet meer terug kan reizen reis je in de middag ook niet meer….

  • De Orkaan

   We vragen aan Stadspartij Purmerend hoe het afloopt, het is toch een gevolg van de aanbesteding van dit soort diensten, de dienstverlening lijkt er niet op vooruit te gaan.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *