Overdekte fietswachtruimte bij Hempont!

Ook in Zaandam kunnen fietsers binnenkort overdekt wacht op de pont. Aan de Amsterdamse kant kan dat al ruim 2 jaar.

De motie die in Zaanstad vorig jaar is aangenomen heeft tot resultaat geleid: Zaanstad streeft ernaar om de fietswachtruimte in het tweede kwartaal van 2020 te realiseren.

De overdekte fietswachtruimte krijgt een ‘groen dak’. Wethouder Openbare Ruimte en Mobiliteit en vice-voorzitter van de Vervoerregio Amsterdam, Gerard Slegers zegt in het persbericht:

“De fiets is een snelgroeiend vervoermiddel en goedkoop, gezond en schoon. In veel gevallen zelfs het snelste vervoermiddel zoals tijdens de spits wanneer het verkeer het drukst is. De fietswachtruimte is een mooi voorbeeld van investering in het verbeteren van de leefbaarheid in Zaanstad.”

De fietswachtruimte gaat maximaal 40.000 euro kosten volgens Zaanstad. De Vervoerregio Amsterdam wil 70% van de kosten subsidiëren. Het resterende bedrag wordt gedekt uit het reguliere fietsbudget voor 2020.

Boven: de situatie in Zaandam nu, onder de wachtruimte aan de Amsterdamse kant.

fietsen hempont amsterdam 2

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Didier Hennequin

  Hip hip joechei! Wel jammer dat mijn werk al twee jaar geleden is verhuisd van de regio Sloterdijk naar Den Haag. Ik hoop dat fietsers vanaf nu meer aandacht krijgen van de gemeente Zaanstad; met name de wachttijd bij verkeerslichten is een punt van aandacht. Autoverkeer krijgt veelal veel meer ‘groentijd’ dan langzaam verkeer. En dat is helaas geen schijn.

 • Jaap Meeuwsen

  Een groen dak ?
  Is een potje groene verf zo duur ?
  Maar…perfect idee, hoop alleen niet dat het ook weer helemaal van glas is.
  Zie de gevolgen al weer voor me, zie de sporen van vernieling bij de bushaltes na een weekeinde.

 • Wendy Kind

  40.000 euro. Ik weet niet hoor, maar het lijkt wel alsof dingen die de gemeente uitvoert altijd 7000 procent duurder zijn, dan dat ik zou denken dat ze eigenlijk zouden kosten, mocht een particulier iemand er opdracht voor geven.

 • Siem van Westen

  Duidelijker kun je de leegloop van Amsterdam niet maken!?
  Er staan aan de Amsterdamse kant veel meer mensen(zonder auto) dan aan de Zaanse kant.
  De Amsterdamse variant wint misschien niet in artistiek opzicht van de Zaanse , maar dat zal de gebruikers bij slecht weer worst wezen.
  Maar we moeten onze handen dicht knijpen er is een ( miniscule) wachtruimte!

 • Ruud Verhallen

  40.000? zijn de metalen onderdelen van goud of zo?

 • Siem van Westen

  Orkaan: waarom dan in A’dam een grote en in Zaandam zo’n mini schuilplek. Zaanstad denkt dat men niet meer terug naar A’dam wil ,LOL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *