Overgangsexodus over de Zaan: kerk verhuist (filmpje)

Vandaag verhuisden, tijdens een bijzonder waardige onttrekkingsdienst de kerkelijke goederen van de Bullekerk naar de Noorderkerk.

Begin april werd De Westzijderkerk – de Bullekerk – officieel door Stadsherstel aangekocht. De kerk moet een cultureel centrum worden.

Predikanten Sjaak Visser en Pieter van der Woel gingen de gemeenschap voor. Zij voegden de dooprollen samen, namen de kanselbijbel op en verzamelden het avondmaalzilver. De kinderen vingen Bullekerklucht in een doosje, om mee te nemen. Na de verhuizing werd de dienst voortgezet in de Noorderkerk.

Wij filmden een minuut:

Merel Kan schreef er een column over.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Marty

  Mooie beelden en impressie Merel! van een bijzondere morgen,

 • Ron Verhoef

  Toch jammer die kerk van in mijn tijd dominee de Jonge! Ik zat er vlakbij op de Chr HBS, kerk van mijn oud ZSV praeses Folkert Visser en zijn broer Leen en se kerk tegenover onze studentensociëteit aan de Parksrraat waar Freek ook woonde en Ijs van Van Akkeren. Weemoedig van alle veranderingen die niet altijd ten
  goede zijn.
  Ron Verhoef

 • Ton van Harlingen

  De Franse en Duitse bezetters hebben de verkondiging van het Evangelie in de Bullekerk niet (geheel) kunnen en durven stoppen. Nu dan wel. De Democratische Cultuur is de nieuwe bezetter van de kerk. Eigenlijk hebben de Fransen en Duitsers met hun anti-metafysische en anti-christelijke geest het toch gewonnen. Arm Zaandam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *