Pancho’s is Back!

“Bloed, zweet en tranen” kostte het volgens exploitant Gré Kok, maar het is gelukt. Pancho’s Cantina (2.0) opent zondag op de nieuwe locatie op de Dam in Zaandam.

Vanavond wordt er proefgedraaid bij Pancho’s en zondag gaan ze voor het echie. Reserveren heeft geen zin, het zit zondag al helemaal vol.

In januari van dit jaar brandde de ‘oude’ Pancho’s aan de Rozengracht uit. Omdat Kyra’s Taverna (opvolger van Rhodos dat ruim 30 jaar op de Dam zat, maar niet altijd op deze plek) stopte kwam dat pand vrij..

Pancho’s wilde uiterlijk begin september open gaan. Dat is dus gelukt. Op 21 januari ontstond er een brand in de keuken van Pancho’s Cantina. In dat pand zou opnieuw horeca komen.

Het oude Kyra’s/Rhodos heeft een metamorfose ondergaan. Binnen zijn de kleurige tafels en stoelen van Pancho’s terug (en is ingrijpend verbouwd) en buiten is de gevel in de vertrouwde Pancho-kleuren geschilderd (Daar is geen Sjoerd Soeters aan te pas gekomen).

Hieronder een extra brede versie (klik op foto)

Deel dit artikel:

45 reacties

 • John Marsh

  Gefeliciteerd Gré …. het ziet er prachtig uit …binnen EN buiten

  • Bedankt John,

   We hebben er alles aan gedaan om er weer een paleisje van te maken. En de kleurige gevel , die we ook op de Rozengracht hadden, mag zeker niet ontbreken.

   Groetjes,
   Gre
   Pancho’s Cantina 🌵🌵🌮🌮

 • Mike Federo

  Afschuwelijk, afschuwelijk, afschuwelijk die kleuren. Het domineert de dam, dit had veel subtieler gekund. Erg jammer dit.

 • natasja d boer

  Volgens mij klopt de info over het pand klopt niet . na mijn we eten heeft er jaren lang een tapas restaurant in gezeten genaamd qepassa en pand er naast was Mexicaans. 🤔

 • Betty van Lieshout

  Gefeliciteerd Gré, wat goed deze doorstart. Heel veel geluk in jullie nieuwe pand. Betty ( moeder van Rick,die bij Luna op de lagere school heeft gezeten)

 • Jacinta Blauw

  Heerlijk, eindelijk weer wat kleur in t straatbeeld!

 • M. van Dalen

  Mag dit nou wel allemaal, Appelgroen door de rechter verboden en Paars Oranje mag wel ? Waar is de gemeente met de regels?

 • Harm Homan

  Tsaar Peter heeft al gereserveerd ! Veel geluk en klandizie met de nieuwe Cantina!

 • Henk Kroes

  Gre, geweldig, veel succes, alleen de bestrating nog. (zie ik op de foto)
  Tot snel, en wat een mooie kleuren

 • Wendy Kind

  Veel succes. Het is jullie van harte gegund!

 • Francis brugge

  Succes vanavond met het proef draaien, we hebben het wel gemist het heerlijke eten. Gauw eens weer eten bij jullie,we hebben niet zo verschillende zaken zoals mexicaans,grieks,Italiaans, Chinees, Portugees, .

 • Fenny Jonker

  Was Soeters er maar wel aan te pas gekomen, dan waren die vreselijke kleuren er vast niet op gekomen. Doet Zaanstad zo zijn best om de stad een Zaans uiterlijk te geven, wordt er zo’n villa kakelbont op de Dam toegestaan, ik begrijp daar helemaal niets van. Het vloekt qua kleur enorm met de omgeving, wat een puinhoop!

 • Michel Feeke

  Ik hoop dat de kleuren nog een beetje worden aangepast. Het is nu te dominant op De Dam.

 • Inez Ferdinandus

  Heb de verbouwing een beetje gevolgd. Dat was niet zo moeilijk want woon om de hoek. Het resultaat is prachtig. Gefeliciteerd Gre en veel succes.

 • Henk Terol

  Gre, van harte. De stijl is jullie stijl. En daar zal je ongetwijfeld met de betreffende instanties over hebben overlegd. Nu komt de belangrijkste fase. Je gastvrijheid en jullie keuken zijn nu aan de beurt om naast jullie bestaande klanten ook de nieuwe te overtuigen dat deze plek hun klandizie verdient. Hetzelfde team staat daar voor garant. Heel veel succes. Xx

 • Gonnie van Dam

  Ja gefeliciteerd, maar die kleuren maken mij al misselijk voordat ík überhaupt daar heb gegeten. Jammer hoor!!

 • Karin borgsteede

  Heerlijk dat jullie weer kunnen starten op
  Jullie nieuwe plek. Het ziet er top uit wij komen binnenkort weer lekker bij jullie eten

  • Sabrina Bons

   Wauw.. Wat zijn mensen hier zuur… Mag je smaak zijn of niet maar wat een aanwinst voor de zaanstreek.. ❤️❤️❤️❤️

   En wat een sfeer.. Juist variatie is gewenst.. Voor ieder iets… En Ik Hou van villa kakelbont..dus ik zou zeggen..opzij kijken of omlopen als je het niks vind.. En niet stiekem toch gaan eten daar 😉🙏

 • Doris bartels

  Het is zo makkelijk om negatief te zijn en kennelijk zo moeilijk om wat positiefs te zeggen voor veel mensen. Kritiek mag, maar waarom alleen het negatieve benadrukken. Dit moet een ongelooflijke krachtsinspanning geweest zijn, en dat in deze tijden. Smaken verschillen: de een houdt van hutspot de ander van tapas, ik hou van allebei en kom zeker een keer eten, ik gun jullie dat van harte en steun ze liever in plaats van het af te breken, daar komen we veel verder mee. Succes!

 • Kees van Buren

  Wat een stompzinnig gezeur over de kleur van het pand.Hoe infantiel kan men zijn Volgens mij gaat het over een restaurant.
  En ik wens de eigenaren heel veel succes in hun nieuwe omgeving

 • Peter van Haasen

  Het kleurige plaatje geeft in ieder geval aardig stof tot discussie, ten opzichte van de lokatie op de Rozengracht was dit te verwachten.
  Een feestje op de Dam zou ik er van zeggen, kom snel een keertje eten.
  Waar blijft jet respect voor horecaondernemers die in deze coronatijd deze stap en investering aandurven.

 • Stella Schoen

  Mensen uitmaken voor infantiel en bekrompen omdat zij een mening niet delen, dat is pas infantiel en bekrompen.
  Ik ben mij er van bewust dat deze vrouw keihard werkt en een goede en geliefde onderneming op de kaart heeft gezet.
  Ik heb daar alleen maar bewondering voor, want power-vrouwen zoals zij, daar hebben we er meer van in Zaandam, maar nog niet genoeg.
  Neemt niet weg dat er strenge richtlijnen zijn in het historisch centrum van Zaandam, en dat daar keer op keer overheen gewalst wordt. Het lijkt (en blijkt) wel moeilijk om Zaandam een beetje historie en klasse te laten behouden.

  • Kees van Buren

   Mw.Schoen, ik geloof dat de meningen van de voorstanders van het kleurige pand niet gedeeld worden door bekrompen geesten die zaniken over o.a zaans groen en niet open staan voor veranderingen.Jammer want dan ben je echt bekrompen en wat infantiel betreft :heel triest om anderen aan te vallen om iets wat afwijkend is van wat er in Uw gedachtes spelen. Hopelijk ben ik duidelijk voor U enheb ik U nu wat geleerd.

   • Stella Schoen

    Begrijp ik u goed? U heeft met uw eerdere reactie zo’n 50% van de meninggevenden gruwelijk beledigd met termen als ‘infantiel’ en ‘bekrompen’.
    Nu wederom weer ‘bekrompen geesten’ als je de uitstraling van een pand niet vindt kloppen.
    En inderdaad, u zegt het heel goed: heel triest om anderen aan te vallen om iets wat afwijkend is aan uw mening. Ik hoop dat ik u nu iets heb geleerd. Wat een grove onbeschoftheid.

  • Kees van Buren

   Heeft u zich in het verleden ook niet druk gemaakt over de kleur van een pandje op de Hogendijk icm protest ten een tuintje met een paar boompjes? Tsssssss u heeft een zwaar leven en dat spijt mij voor U. Sterkte met het verwerken van het feit dat er mensen zijn die het niet met U eens zijn

 • Fred Henneke

  Gré, verleden week al even een rondleiding van je gehad. Wordt helemaal super!! En de kleuren aan de buitenkant? Helemaal Pancho en dus helemaal top! Alvast gefeliciteerd met de opening. Ik zie je dinsdag!

 • J. Samson

  Meer kleur op de Dam. Hoe fijn! We kampen in Zaandam al jaren met teruglopende bezoekersaantallen in het centrum. Eén van de belangrijkste oorzaken daarvan is het gebrek aan variatie in het aanbod en het onvermogen om iets anders dan de zo geliefde Zaanse eenheidsworst te presenteren (zowel in product als presentatie). Ongeacht of de kleurstelling nu je persoonlijke smaak is (of niet). Het zorgt in ieder geval voor de broodnodige variatie.

 • Berlinda van Dam

  Hulde voor de eigenaar die na de brand de draad weer oppakt maar ik vind het ongelofelijk dat voor deze kleuren is gekozen. Op de Rozengracht of in een nieuwbouwwijk prima, maar niet op één van de weinig overgebleven historische plekken in Zaandam. En nee, ik ben géén Sjoerd Soeters fan, dus het pand hoeft van mij ook niet in schreeuwerige kleuren groen geschilderd te worden.

 • Dorus Heuvel

  Op 21 januari was ik met Koos ochtends vroeg bij Pancho, niet om te eten deze keer, maar om te kijken of ik kon helpen,…… of troosten. Daar stond je dan met Hans, tranen in de ogen, een arm om je heen om je te troosten, meer kon ik niet doen.
  Je nam me bij de arm en we liepen door het zwart geblakerde Pancho en je nam mij mee met je plannen voor de wederopbouw.

  Wat een POWER dacht ik nog, heel sterk.

  Ja en nu 7 maanden later is het nieuwe Pancho klaar, wat geweldig mooi, we gaan er weer lekker eten.

  Je hebt dit zeker niet alleen gedaan Gre, je had geweldige hulp van ontelbaar veel mensen, “team work makes a dream work”.

  Gre, dit is GIRL POWER❤️

  Dorus.

 • Mike Federo

  Ja, het is treurig dat ze een drama hebben meegemaakt, en ik gun hen een goede nieuwe kans. Maar dat geeft geen vrijbrief om dit te doen.

  Voor alle duidelijkheid er is een verschil tussen een beetje meer kleur en kakofonie aan kleuren zodat het de hele dam overstemt. Het restaurant had wat mij betreft iets meer rekening kunnen houden met de omgeving. Het scheelt al als de twee bovenste etages aangepast zouden worden.

  Het zou de eigenaren sieren als ze iets met kritieken doen.

 • Stella Schoen

  Dat ‘tuintje’ met een ‘paar bomen’ heeft nog een heeeel lang staartje, maar heeft met dit onderwerp niets te maken. Succes verder met het beledigen van mensen.

 • Michel Groenink

  Ik vind het pand echt geweldig, zowel van de binnen als de buitenkant.
  Een fantastische metamorfose helemaal in de Mexicaanse stijl.

  Dit restaurant is een hele goede toevoeging op de dam.
  Ik wens je samen met je medewerkers heel veel succes toe Grė.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *