Parelhoen ‘Hoendini’ ontsnapt opnieuw (filmpje)

De medewerkers van Dierenzorg Zaanstreek noemen hem liefkozend ‘Houdini’ naar de fameuze Amerikaanse ontsnappingskunstenaar.

En het parelhoen maakte zijn naam en reputatie waar, ook deze keer ontsnapte ‘Pareltje’ aan de ‘posse’ van Dierenzorg die gister met vier man (m/v) was aangetreden.

Een van de achtervolgsters vertelt:

“Er kwamen zoveel telefoontjes en ook klachten binnen dat we erop af moesten. Het was de zoveelste keer, en ook deze keer is het niet gelukt.

Hij is zo slim. Maar na een tijdje werd hij moe, en vloog over het water. We waren bang dat hij een hartstilstand zou krijgen. Toen zijn we gestopt, omdat we ook niet wilden dat hij bij de treinrails in de buurt kwam.”

De klachten betroffen volgens Dierenzorg de herrie die het beest maakt en het gevaar. Zo is er ook al een keer een trein moeten stoppen voor Hoendini. Ook werd hij wel op het perron van het station aangetroffen. Dat de vogel ontsnapt is, betreurt de medewerkster niet echt:

“Volgens mij is hij daar heel happy, hij is lekker vrij en komt gewoon aan z’n eten. Ik denk ook wel eens, laat hem gewoon z’n gang gaan. Maar als er een klacht komt, moeten we er op af.”

Als hij toch nog een keer gevangen wordt (“we proberen het volgend jaar nog een keer”) wordt hij gekortwiekt en terug naar de eigenaar gebracht. Daar is hij overigens al een keer afgeleverd, maar toen is zijn – zoals een echte Houdini betaamt- snel ontsnapt.

Het filmpje werd gemaakt door Orkaan-lezer Suki Siouxsie.

Deel dit artikel:

5 reacties

  • M. Vos

    Wat een maf beest is het toch! Hier aan de provinciale weg tegenover het HK van AH heeft hij ook al menig chauffeur een hartverknettering bezorgd. Zelfs een keer iemand die uit zijn auto stapte om Houdini weer naar de berm te begeleiden. Best vermakelijk, en soms wat eng, als hij weer eens besluit om de provinciale weg als vrije uitloop zone te gebruiken.

  • Tonvanheeswijk

    Parelhoen is heerlijk

  • Peter Roffel

    Leuke variatie op het grote SUPERnieuws van de media in de zomer. Dan gaat het meestal om een groot wild beest, dat ergens op de Veluwe is waargenomen. Waar de media wekenlang mee vooruit kunnen. Volgend jaar een ‘paarse’ krokodil??!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *