Parkstraatbrug… we wachten af…

De nieuwe brug tussen Parkstraat en Volkspark in Zaandam had eigenlijk deze week af moeten zijn. Door gedoe tussen Zaanstad en bouwer is er inmiddels al twee maanden vertraging.

Twee weken geleden zou het werk hervat worden. Maar daar is weinig van te merken.

Volgende week is het vier maanden geleden dat de brug gesloopt werd. Dat slopen ging prima, maar het nieuwe exemplaar laat dus nog steeds op zich wachten.

We schreven twee keer eerder over de brug, eind november gingen we op onderzoek uit in de buurt, bij wethouder Gerard Slegers en de bouwer. De woordvoerder van Slegers liet weten dat Zaanstad en de bouwer “niet op één lijn lagen”. De bouwer wilde zo snel mogelijk beginnen: “liever vandaag dan morgen”.

Het werd een soort van ‘overmorgen’. Na ons verzoek werd er ‘constructief’ met de bouwer gesproken en in de week van 9 december zou het werk hervat worden. En dan zou de brug ‘eind februari’ af zijn. Dat was dus een vertraging van twee maanden.

Maar wordt er ook gewerkt?

We namen poolshoogte en deze foto. Vergelijk deze met de foto die buurtbewoner Alyt Postma eind november nam. De kraan is weg, maar de brug is nog in precies dezelfde staat.

brug parkstaat 22 dec 2019 orkaan

volkspark brug slider

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *