Pensioenfondsen kopen eerste deel Oostzijderpark

Het eerste project in Oostzijderpark, ‘een gesloten stadsblok’ met een woontoren en horeca, is verkocht aan Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) en Bedrijfspensioenfonds voor de Koopvaardij.

In de nieuwe Zaanse woonwijk naast station Zaandam Kogerveld – het voormalige VVZ-terrein – komen in totaal zo’n 530 woningen.

De ontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur verkopen 171 appartementen aan de beide pensioenfondsen. Heddes uit Hoorn gaat de het stadsblok bouwen.

Het eerste project bestaat uit 126 vrije sector huurappartementen, 45 middenhuurappartementen, 644 m2 horeca en een parkeergarage met 157 parkeerplaatsen. PMT koopt de woontoren, de horeca en de helft van het aangrenzende stadsblok. Bpf Koopvaardij koopt de andere helft van het stadsblok (46 appartementen). Naar verwachting zal het project in de zomer van 2023 worden opgeleverd aldus de website van Timpaan.

Starters

Volgens wethouder Songül Mutluer van Zaanstad biedt het project kansen voor Zaanse starters via de regeling Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.

Ingeborg de Jong van Ontwikkelcombinatie Oostzijderpark noemt de ‘beleggerstoren’ een echte architectonische ‘eye catcher’. Volgens Jethro van Veen, directeur Ontwikkeladviseur BV, wordt Oostzijderveld “de mooiste en duurzaamste woonomgeving binnen Zaandam.”

Van de in totaal circa 530 woningen in Oostzijderpark bestaat 30% uit sociale huur, 30% uit beleggershuurwoningen en 40% vrije sector koopwoningen. Het plan bestaat uit circa 452 appartementen, circa 78 laagbouwwoningen, horeca en buurtgebonden voorzieningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *