Peperstraat blijft actie voeren – AFGELAST

Bewoners en omwonenden van de Peperstraat vinden dat zo onvoldoende op de hoogte gehouden worden door de gemeente en de ontwikkelaar over wat er staat te gebeuren met de sloop en de herhuisvesting.

Om hun wensen kracht bij te zetten gaan bewoners op donderdag 17 februari voor het gemeentehuis van Zaanstad actie voeren.

Bewoners willen “gehoord worden, serieus behandeld worden en de juiste informatie krijgen” en volgens hun ervaring is dat bij de gemeente Zaanstad niet het geval: “wij willen met onze actie duidelijk maken dat er een structureel probleem ligt bij de verantwoordelijken van deze gemeente.”

UPDATE: de weersomstandigheden zien er niet gunstig uit. En aangezien wij er voor álle bewoners willen zijn en meerdere bewoners niet door de storm kunnen komen, zijn wij tot deze beslissing gekomen. Maar, uitstel is zeker geen afstel! De actie krijgt een nieuwe datum. Vóór de gemeenteraadsverkiezingen. Wij houden u op de hoogte!

De actiegroep Tegen de Sloop Peperstraat en de Bewonerscommissie Peperstraat willen de “enorme discrepanties laten zien tussen de verkiezingsprogramma’s en de daadwerkelijke handelswijze van diverse fracties.”

De actievoerders zullen met een informatiestandje voor het gemeentehuis staan en bewoners en andere belangstellenden informatie geven over de Peperstraat. Ook willen ze raadsleden “de mogelijkheid geven om uit te leggen waarom de verkiezingsprogramma’s niet overeenkomen met de eerder genomen acties in de raad of het college.”

Foto: (Leyena vd Laan) van vorige actie bij het stadhuis.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Robert Koopman

  De plannen voor deze verpauperde straat zijn volgens mij wel van deze tijd. Iedereen wil graag een huis, de woningnood is gigantisch, kinderen zijn gedwongen om “thuis” te blijven wonen. Het uiteindelijke resultaat is dat de Peperstraat veel mooier wordt en bovendien komen er ruim 400 woningen bij!!

  • A. de Jong

   400 woningen die allen te klein zijn voor gezinnen. 400 woningen die qua huurprijs voornamelijk aan de top van de huurgrens zitten. 400 woningen die niet levensloop bestendig zijn en 400 woningen die tussen 15 en 25 jaar geliberaliseerd worden. Liever renovatie zodat er enigszins nog woningen boven de 50 m2 in de sociale woningvoorraad blijven.
   Dan heb ik nog het gevoel dat mijn belastinggeld goed wordt besteed. Ruim wonen moet niet alleen voor mensen met een grotere beurs worden.

 • Joan Kelderman

  Kijk, en daarom willen wij donderdag daar staan met onze informatie. Wij zijn niet tegen meer woningen. Zeker niet. Maar dit kan ook gerealiseerd worden zonder sloop. En weet u dat de huidige bewoners nu óók de huidige woningmarkt op moeten? En waar naartoe? Helaas is het dus wat anders dan nu naar buiten wordt gebracht. Indien u meer informatie wenst, nodigen wij u uiteraard graag uit voor as donderdag. En u kunt ons volgen op Facebook. Tegen de Sloop Peperstraat

 • Jan Mulder

  Typisch Zaanstad kleine hokjes maken onder het mom van we moeten 1 miljoen woningen bouwen. Het enige wat we echt moet is zoals de Jong hierboven omschrijft; woningen die goed bemeten zijn en betaalbaar. Dat blijkt uit alle onderzoeken die niet door de overheid gefinancierd zijn of door andere belanghebbende bouwpartijen. Ik had de hoop dat Corona toch wel mensen de ogen geopend had; lockdown na lockdown binnen zitten in te kleine huizen zorgt alleen maar voor sociale problemen. Maar nee Zaanstad wilt geld verdienen aan meer kleine hokjes want die leveren meer gemeente belastingen op en projectontwikkelaars en andere bouwpartijen vullen hun zakken. De grote verliezer zijn de huidige bewoners van de Peperstraat en de toekomstige bewoners die in een veel te kleine en dure woning zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *