Persbericht 1:1 Buurtcamping viert lustrum in nieuw park!

Een persbericht kopiëren en plakken kan iedereen en wij houden De Orkaan graag een beetje eigen. Toch maken we nu en dan een uitzondering. Bijvoorbeeld als we een bericht krijgen waar geen eer meer aan te behalen valt of waarvan we vinden dat het sympathiek is om zichtbaar te maken. Voor het bericht van De Buurtcamping golden beide criteria. Een één-op-ééntje dus:

Buurtcamping viert lustrum in nieuw park!

De Buurtcamping In ’t Veldpark is een begrip geworden in Zaanstad. Al vier jaar zetten buurtbewoners in het eerste weekend van de zomervakantie hun tentje op in het grootste park van Zaandam. Maar omdat ‘hun veld’ in het kampeerweekend wordt gebruikt voor een ander event, wijkt de camping voor de lustrumeditie uit naar een andere locatie: het Koogerpark. ‘Een perfecte plek voor een Buurtcamping!’, schrijft de organisatie op haar Facebookpagina. 

Het idee voor een camping in het Koogerpark kwam van beheerder Marije Scott-van Tol, die vlakbij het park woont. Ze raakte betrokken bij De Buurtcamping In ’t Veldpark omdat haar dochter daar in de buurt naar school gaat. “We waren meteen enthousiast toen Marije vertelde over het Koogerpark”, vertelt Mariëtte Oppatja, die al sinds 2018 beheerder is. “We moesten op een gegeven moment de knoop doorhakken en zeggen: we kamperen dit jaar op een andere plek. Anders hadden we echt te weinig tijd om alles te organiseren.”

Om het lustrum te vieren gaat de camping dus op reis naar Koog aan de Zaan. Stichting Koogerpark en IJsbaanvereniging Juliana waren ook meteen enthousiast over een camping op hun terrein. “Het is leuk dat we als ervaren team andere wijken in Zaanstad kunnen laten kennismaken met de Buurtcamping”, vertelt Oppatja. “Onze vaste campinggasten mogen natuurlijk mee, maar we richten ons deze zomer op de postcodes 1541 en 1544. Er hebben zich al buurtbewoners gemeld die dit jaar met ons mee willen kijken. Wie weet kunnen zij volgend jaar een eigen camping draaien.”


Details 

Datum: vrijdag 15 juli t/m maandag 18 juliLocatie: het Koogerpark | Pinkstraat, Koog aan de Zaan
Voor: bewoners van alle leeftijden uit postcodegebied 1541 en 1544
Ticketverkoop: tinyurl.com/tickets-buurtcampingkoogerpark 
Website: debuurtcamping.nl/camping/veldpark-goes-koogerpark

Over De Buurtcamping
Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. Drie dagen lang is het park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Allemaal leven ze er vol positieve energie gezellig samen en ontmoeten elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *