Persbericht 1:1 geplaatst: ‘Romijn’ van Lotte Peters (17) in première

Zaterdag 16 december gaat in filmtheater De Fabriek in Zaandam een bijzondere documentaire in première: ‘Romijn’. De film gaat over het autistische broertje van de maakster: Lotte Peters (17).

Lotte heeft al een korte speelfilm op haar naam staan – Conspicio, genomineerd voor het Nederlands ScholierenFilm-festival, en onder meer vertoond in filmmuseum Eye – en nu komt haar eerste documentaire uit. Ze zocht een onderwerp voor haar profielwerkstuk en mocht na overleg met school een documentaire maken.

Haar school, het Zaanlands Lyceum, was zo onder de indruk van de documentaire dat ze een echte première hebben geregeld in filmtheater De Fabriek. (Het stuk gaat verder na de trailer)

De documentaire gaat over Romijn, een klassieke autist met een verstandelijke beperking. Romijn is elf jaar en leeft op z’n eigen planeetje: communicatie en sociale interactie zijn voor hem extreem ingewikkeld. De documentaire laat ook zien wat voor impact zijn autisme heeft op het gezinsleven. In alles ligt de focus op hem, of dat nu om samen eten gaat, vrije tijd of vakanties. In alles moet rekening gehouden worden met zijn autisme.

Lotte Peters is 17 jaar, en haar filmtalenten zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze is ingelijfd door MovieZone, de talentenpool van filmmuseum Eye. Daar maakt ze sinds dit jaar ook reportages voor; zo mocht ze de opening van de Martin Scorsese-expositie verslaan en de masterclasses in Eye over de special effects van de horror-serie Walking Dead.

De documentaire duurt 50 minuten, na afloop zijn Lotte en haar ouders beschikbaar voor interviews. Ook Romijn is aanwezig (hij wordt die dag 12!), hij mag gefilmd worden, en hem vragen stellen mag je ook proberen, maar of hij antwoord geeft?

(De voorstelling is inmiddels uitverkocht)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willy Veijer

    Hoi Lotte

    Ik ben erg benieuwd naar je documentaire. Wordt deze ook in de buurt van Zwolle of Hardenberg vertoond?

    Hartelijke groet Willy Veijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *