Volgende week komt het grootste deel van de redactie weer terug en dan vrezen we dat het afgelopen is met onze 1:1 persberichten-plaatserij. We zullen zelf weer aan de bak moeten om de volgorde van de letters en de manier waarop we een onderwerp belichten te bepalen. 

Het bericht van het Saenstheaterfestival sprak aan omdat ze zijn ‘uitgegroeid tot het leukste festival van de Zaanstreek’, terwijl we er zelf tot onze schande nog nooit zijn geweest! 

Persbericht 1:1 

Humoristisch en muzikaal programma bij het jubilerende SAENSTHEATERFESTiVAL

Zaterdag 23 september is er veel te zien bij de jubileum uitvoering van het 5e festival van 14:00-23:00 uur in Het Wapen van Assendelft. Er zijn in totaal elf optredens uit de meest uiteenlopende plaatsen waarvan de Zaanse optredens dit jaar van TOP, Lesley Geusebroek en Het speelt zijn. Het optreden wat er het meest zal uitspringen is die van de winnares van THE VOICE KIDS 2017 ‘Iris Verhoek’!

Het Saenstheaterfestival in Assendelft is in 2012 gestart als initiatief om het 75 jarig bestaan van toneelgroep Nieuw Leven te vieren en is inmiddels uitgegroeid tot het leukste festival van de Zaanstreek. De toneelgroep is eind 2015 opgehouden te bestaan, maar het festival gaat gewoon door. Het heeft nog steeds de ambitie om uit te groeien tot een veelzijdig theaterfestival waarin alle verschillende soorten van “amateur” theater een podium kunnen vinden. Dit jaar viert het festival zijn eigen jubileum, want het is de 5e keer dat het festival wordt georganiseerd.

https://www.youtube.com/watch?v=t4AM8Iii5y0

In 2017 zal het festival zijn opwachting maken met in totaal elf voorstellingen, waaronder een optreden van Iris Verhoek, de winnares van The Voice Kids 2017, die belangeloos haar medewerking verleent. Ik ben er trots op dat het me gelukt is Iris voor het festival te krijgen en daarnaast vijftien aanmeldingen waarvan vijf voor de eerste keer. Al deze voorstellingen zullen voor het publiek weer smullen zijn en wat smullen betreft er is ook dit jaar weer een buffet te reserveren tussen het middag- en avondprogramma. Opnieuw zal het publiek een actieve rol krijgen, want zij gaan samen met de jury bepalen wie ’s middags en ’s avonds met de waarderingsprijzen naar huis gaan. De deskundige jury beoordeelt alle stukken en selecteert degene wie de wisselprijs dit jaar ontvangt, die nu in handen is van Het speelt.

Informatie en ticketverkoop
Naast de online verkoop van tickets voor de middag en/of avond, zijn er vouchers te koop voor een theatermaaltijd (vlees, vis of vegetarisch). Deze vouchers zijn tot 16 september te bestellen.
Kijk voor het programma, entreetickets en buffetvouchers op  www.saenstheaterfestival.nl of bel 06 37 34 91 14. De entreetickets zijn vanwege het jubileum dit jaar met korting verkrijgbaar.