Persbericht zomaar één op één geplaatst: Roparun Team 244

Zomaar een persbericht plaatsen zoals we het in de mail krijgen.

We doen het niet heel vaak, en als we het al doen, dan komt het omdat het doel ons aanstaat of omdat we de afzender van de boodschap aardig vinden.*

In dit geval voldeed het bericht aan beide eisen, dus daar gaat ie:

Roparun Team 244 organiseert de ZMC Sponsorloop voor patiënten met kanker.

Het Roparunteam 244 (Run2Help) organiseert een sponsorloop op woensdag 3 mei a.s. voor scholieren en op zaterdag 6 mei a.s.  voor volwassenen op de atletiekbaan van AV Zaanland. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door familie en bekenden en door bedrijven. De opbrengst gaat naar de Stichting Roparun die geld ter beschikking stelt aan palliatieve zorg voor patiënten met kanker. De Roparun is een estafette van Parijs naar Rotterdam of van Hamburg naar Rotterdam. Elk team bestaande uit acht lopers, fietsers en een begeleidingsteam van chauffeurs, bijrijders, fysiotherapeuten en een kookploeg zamelt geld in voor de Stichting. Het team Run2Help doet dat onder andere in de vorm van deze sponsorloop.

De sponsorloop wordt omarmd door het Zaans Medisch Centrum. Het ziekenhuis heeft onlangs het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen en vraagt een goed doel aan bij de Stichting Roparun, namelijk de inrichting van de loungeruimte op de oncologieafdeling. Met dit geld wil het Zaans Medisch Centrum het voor patiënten met kanker tijdens hun belastende chemokuur zo huiselijk mogelijk maken in een prikkelarme omgeving. Dat is beter voor hun welbevinden.

Op dit moment worden basisscholen in de buurt benaderd voor deelname op woensdag 3 mei in de ochtend. Enkele basisscholen hebben al belangstelling getoond. Daarnaast zoekt de organisatie deelnemers voor zaterdag 6 mei om 10.00  uur. Deelnemers kunnen zelf sponsoren zoeken of zich laten sponsoren door bedrijven die zijn gevraagd door de organisatie.

Aanmelding kan bij info@run2help.nl onder vermelding van ZMC Sponsorloop. De locatie is: AV Zaanland, Meester J.A. Laanplein 5, 1506 JA Zaandam.

* Ook voor chantage of omkoping willen we soms wel eens zwichten, daar zijn wij heel eerlijk in.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *