Nu en dan plaatsen we een persbericht 1:1. Bijvoorbeeld wanneer we achter een doel staan of als het nieuws bijzonder sympathiek is. Het berichtje dat we zojuist ontvingen heeft beide ingrediënten: 

Persbericht 1:1

In Gambia ligt een dorpje met de naam Berending. In dat dorpje hebben mensen van Gambia TeamNL scholen gebouwd en sportfaciliteiten gerealiseerd om de lokale bevolking te helpen en kansen te bieden. Het volgende doel van de stichting is het aanleggen van elektriciteit in de lokalen van de scholen én verlichting op het sportveld.
Owen Zwenne en Mijntje Huisman hebben, om dit doel te helpen realiseren, op zaterdag 10 maart jl. Games4Gambia georganiseerd als opdracht voor hun havo profielwerkstuk.

Games4Gambia was een tennistoernooi met aansluitend een gezellige avond, een tombola, een veiling, een super de luxe buffet, een optreden van de Zaanse band The Black Snappers én last but not least, DJ Mart.

Het werd een spannende dag voor Owen en Mijntje, maar liefst 20 dubbels van verschillende speelsterkten hadden zich ingeschreven voor het tennistoernooi en die dubbels speelden allemaal drie poulewedstrijden volgens een strak schema.

Tijdens de wedstrijden speelden The Black Snappers heerlijke muziek en brachten Silvi en Steffi samen met een paar vriendinnen alle tombola lootjes aan de man.
Na afloop van het toernooi bracht DJ Mart iedereen met opzwepende muziek in de stemming voor de veiling. Een aantal topstukken werden door veilingmeester Erik vakkundig gepresenteerd en verkocht aan de hoogste bieder.

Dit alles heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige opbrengst van maar liefst 3200 euro.
Aan het einde van de avond stond de teller nog op 2800 euro, maar ook na afloop bleven er nog donaties en gulle giften binnenstromen voor dit mooie doel in Gambia.

Owen en Mijntje hebben het prachtige bedrag overgedragen aan Ite en Martijn van Gambia TeamNL, zij zullen er hoogst persoonlijk voor zorgen dat het geld op de juiste plek terecht komt !
Voor Owen en Mijntje zit hun profielwerkstuk er nu op en als we de mening van de aanwezigen mogen geloven moeten ze daar een schitterend cijfer voor krijgen van de leraren.