Vanmiddag werden we gebeld door Yvonne Krikke van IKC De Werf uit Zaandijk. Ze vroeg zich af of het misschien nieuws was dat de kinderen van De Werf geld op hebben gehaald voor Syrië en Turkije. 

Toen we hoorden hoe groot het bedrag, én het enthousiasme van de kinderen was, klapperden we met de oren. Ja! Wij vinden het een stukje waard. 

We plaatsen het bericht van De Werf 1:1


Actiedag Turkije en Syrië op IKC De Werf

Op woensdag 15 maart hebben de kinderen van De Werf een grandioze dag meegemaakt. Deze dag stond in het teken van de door aardbevingen getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Toen de kinderen op TV en social-media hoorden van de aardbeving, werden er door de kinderen meteen vragen gesteld over hoe zij hulp konden bieden. Al gauw kwamen er goede ideeën, die geld konden opbrengen voor het goede doel. Het idee voor een grote Actiedag was geboren. 

Voorafgaande aan de Actiedag kregen de kinderen vanaf groep 5 de nodige informatie van een gastspreker Ümit Budak, kennisspecialist Turkije en Midden-Oosten van de Gemeente Zaandam. Hij heeft de kinderen verteld over de situatie in Turkije, waar ook zijn familie te maken heeft gehad met de gevolgen van de aardbeving. Dit verhaal heeft de kinderen extra gemotiveerd voor de Actiedag. 

De Actiedag begon met een sponsorloop door alle kinderen van de school. De jongste kinderen werden aangemoedigd door de oudere kinderen, die zelf daarna ook hun best deden om zoveel mogelijk rondjes te lopen, waarmee geld bij elkaar gelopen werd voor het goede doel. In de aanloop van de Actiedag hebben de kinderen producten gemaakt voor de verkoop, maar ook lekkere hapjes, taart en cup cakes. Deze dingen werden verkocht tijdens de markt op het schoolplein, binnen in school werden kinderen geschminkt en tattoos gezet. Er waren videogames en er werd zelfgemaakte verlichting verkocht. De dag werd afgesloten door een spectaculaire veiling, waar producten en diensten van ouders geveild werden: een auto onderhoudsbeurt, fitness abonnement, een prachtig schilderij gemaakt door een van de ouders, een huisoptreden door een kleinkunstenaar: meester Martin, enz. 

€ 13.081,26!

Het was voor de kinderen een topdag, waarop we met elkaar de schouders gezet hebben onder het helpen van anderen, die deze hulp zo hard nodig hebben.  Het totaalbedrag is uiteindelijk € 13.081,26 geworden. Wat een fantastisch resultaat en hoe mooi is het dat alle kinderen, ouders en collega’s zo betrokken zijn geweest!!! Het bedrag zullen we de komende week overmaken op giro 555.