Persbericht 1:1 Junior Kamer Zaanstreek verblijdt Kinderafdeling ZMC

Sommige berichten die we krijgen nodigen niet uit te checken, te slijpen, te schaven of te lijmen. Ze zijn simpelweg te af en/of we vinden ze sympathiek.

De jongens (m/m tot veertig jaar) van Junior Kamer Zaanstreek zonden ons het resultaat van hun Zaanse Zwem Challenge – die werd omgetoverd tot Kano Challenge omdat de kwaliteit van ons Zaanwater te slecht was – en ze waren trots!

Terecht vinden wij, daarom hier hun bericht 1:1

ZAANDAM – Wie in het ziekenhuis ligt, wil zo snel mogelijk opknappen. De theorie leert dat
een prettig verblijf bijdraagt aan een succesvol herstel. Junior Kamer Zaanstreek heeft afgelopen week geholpen om het verblijf voor kinderen op de kinderafdeling van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) zo aangenaam mogelijk te maken.

Op maandagmiddag 28 oktober jl. werd het speelhuis in de binnentuin van de kinderafdeling van het ZMC officieel in gebruik genomen. Omdat het ZMC geen budget had om de binnentuin aan te kleden, heeft de Junior Kamer Zaanstreek (JKZ) hierbij geholpen. Door de succesvolle editie van de Zaanse Zwem Challenge, een door JKZ georganiseerd open water zwemevenement bij de Zaanse Schans, werd er maar liefst € 15.000 opgehaald waardoor het speelhuis kon worden aangeschaft.

Niet alleen de leden van JKZ zijn trots op deze prestatie en het geleverde speelhuis maar ook Marian de Vries, lid van de Raad van Bestuur van het ZMC, is erg blij dat voor de jonge patiënten deze voorziening mogelijk is gemaakt. “De kinderen hebben het al moeilijk genoeg als ze naar een ziekenhuis moeten. Nu kunnen ze de binnentuin in om te spelen met broertjes, zusjes, of vriendjes.”

De binnentuin is nog niet af, laat Marian de Vries weten. Er komt nog meubilair bij. Voorzitter van JKZ Dennis Vis voegt hieraan toe: “de Junior Kamer Zaanstreek heeft ruim een jaar voorbereiding nodig gehad om met haar leden en sponsoren de Zaanse Zwem Challenge te realiseren. Het geeft dan ook voldoening om te zien dat de opbrengst van het evenement zo’n mooie invulling heeft gekregen en het ziekenhuis en haar patiëntjes zo dankbaar zijn.”

JKZ organiseert jaarlijks evenementen waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Ook dit jaar zijn de jonge ondernemers van de JKZ alweer druk in de weer; nu met de tweede editie van de Zaanse Zwem Challenge welke eind juni 2020 zal plaatsvinden. Meer informatie en inschrijven kan via www.jkz.nl

foto: David de Lange

Deel dit artikel:

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *