Persmomentje: vandaag met… Annette Baerveldt

Veel mensen verlangen naar de zomervakantie, maar voor de Orkaan-redactie is het reces een troosteloos dieptepunt.

De permanente stortvloed aan nieuwspareltjes die de politieke gezagsdragers normaal gesproken afleveren, is opgedroogd tot een miezerig stroompje komkommernieuws.

Er zit niks anders op dan in ons rijke archief (en in de sociale media van burgemeester en wethouders) te duiken om hen ook deze zomer de plek te geven die ze verdienen: in the picture.

Vandaag: D66-wethouder Annette Baerveldt, met een loden portefeuille (Duurzaamheid, de Huisvuilcentrale, het Masterplan Noordzeekanaalgebied, Warmtenet, Cultuur, Toerisme, Evenementen en Streekmarketing… en nog zo wat.)

Voor de persmomentjes van deze nog verse wethouder, deden we een beroep op haar woordvoerder, Silvia Vázquez Belon (die van ons de WMN-award* ontvangt). De persmomentjes-armoede ontstond doordat nog geen zes weken na haar aantreden de Corona-tijd aantrad. Bij gebrek aan eigen voorraad, mailde Silvia onderstaande parels.

Niet alleen zien we de wethouder aan het roer van een ‘Al die willen te kaap’ren varen-schip’, ze doet ook een bilateraaltje met de kapitein, is gevaarlijk vaardig met pijl en boog, waagt zich naast een blauwe banaan en naast Leon Hamming. Wethouder Baerveldt is er één om rekening mee te houden.

Maar we beginnen bij haar beëdiging:

Ja, ik wil
Girlpower-Piratendans

En dezelfde dag nog…

Een Robin Hoodje
Instructies geven aan de kapitein van de Shtandart
Soms moet je als wethouder poseren naast een blauwe banaan
Stralend middelpunt
Hoornse Veld(t) heet Baerveldt welkom

En ja hoor… Daar is ie weer…

De wethouder die aan een foto met Leon Hamming ontkomt moet nog geboren worden

*Woordvoerder met de Mooiste Naam-award

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *