Persoon te water aan de Havenstraat tijdens bedrijfsfeestje, Zaandam

Zondagavond – 15 januari – viel een bedrijfsfeestje op een partyboot in Zaandam letterlijk in het water. Rond 19.45 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding ‘persoon te water’ binnen. Een partyboot lag sinds vanavond aangemeerd bij een steiger aan de Havenstraat t.h.v. Lab-44 (Hembrugterrein).

Een van de feestgangers had iets te diep in het glaasje gekeken en stapte overboord het Zijkanaal G in. Hierop zijn twee anderen – heel collegiaal- achter hem aan het water ingesprongen om hem te helpen.

Het drietal is zelfstandig weer uit het water gekomen. Hierbij was hulp van de toegesnelde hulpdiensten niet nodig. De ambulancemedewerkers op de boot gekeken, maar gelukkig viel het voor iedereen mee. De eerste duiker had een snee in zijn kin, maar hij hoefde niet behandeld te worden.

Wij van de Orkaan waren er ongeveer 10 minuten na de melding. Maar de hulpdiensten waren veel sneller en ze waren op dat moment alweer aan het afronden. Een pluim voor de hulpdiensten in onze regio, die heel vaak supersnel ter plaatse zijn.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *