Picknicktroep Twiske geen prioriteit

‘Zondagmorgen in het Twiske. Waarom toch?!!!! En wat kunnen we ertegen doen?’

Monique Cuvelier stelde de vraag gisteren in Facebookgroep Oostzaan in Beeld. De foto’s die ze nam spreken boekdelen.

De resten van een ongetwijfeld fijne picknick ontsieren het Twiske, direct bij de feestplek staat een vuilnisbak. Het veld toont sporen van een auto die het gras niet heeft ontzien.

‘Wat kunnen we ertegen doen? Is dus de vraag. Wij belden met het gebiedsbeheer om deze te stellen. Daar luidt het antwoord: ‘weinig’.

De beheerders die in het gebied van 650 hectare rondlopen hebben andere prioriteiten. Zoals loslopende honden, brommers waar ze niet horen en foutparkeerders:

‘Ze kunnen moeilijk staan wachten tot picknickers klaar zijn, om vervolgens te checken of ze hun patatbakje wel in de afvalbak gooien. Daarbij maken medewerkers van het werkbedrijf Werkom alles doorgaans binnen een dag weer schoon.’

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Wout

  Soms helpt het om een vriendelijk aanwijzingsbord neer te zetten. Mensen denken er niet per se bij na wat ze doen, ze genieten van een dagje buiten.
  Ik denk niet eens dat het expres is, mensen denken gewoon niet zo na.

  Als er borden staan met: “Houd AUB de picnickplek gezellig en gooi afval in de bak.” zijn sommige mensen toch wel geneigd dit te doen, en anderen er op te wijzen.

  Je zou net als voor de honden, zakjes kunnen aanbieden waar mensen hun afval in verzamelen.

 • Willemsen

  Die beheerders hebben andere prioriteiten. Dat denk ik ook. Maar ik heb zo nog nooit bezig gezien met het bekeuren van baasjes van loslopende honden, terwijl ze dat bijna blindelings kunnen doen zoveel van die loslopende honden rondlopen. Misschien dat ze (die beheerders) met de fiets zouden kunnen rondrijden ipv in die (vervuilende) auto’s. Ze zijn dan veel flexibeler en kunnen makkelelijker op plaatsen komen die voor auto’s moeilijk bereikbaar zijn. Plus, ze besparen dan ook op de brandstofkosten.

 • Bruce

  “Daarbij maken medewerkers van het werkbedrijf Werkom alles doorgaans binnen een dag weer schoon”

  Chapeau hiervoor overigens. Het is niet altijd mogelijk om de overtreders op heterdaad te betrappen, maar wel fijn dat er wel voor wordt gezorgd dat het er weer schoon bij ligt, zodat anderen er wel op een verantwoorde wijze van kunnen genieten.

 • Regina Overwater

  Het is toch normaal, als je al je spullen meeneemt om te picknicken, dat je alle resten weer meeneemt? Of ben ik niet normaal?

 • Jaap

  Nou Wout, ik kom op zat plekken waar naast een bankje een grote rode vuilnisbak staat. Wat denk je ? Bak niet vol, overal troep om de bank heen.
  En dit soort gasten zijn heus niet blind hoor.
  Een bord gaat echt niet helpen bij die hanggassies.

 • Peter Blokker

  gewoon iemand daar rond laten lopen die overal foto’s van maakt, en als de mensen dan vragen waarom hij/zij dat doet, dan antwoorden als er dan rommel achterblijft weten we van de foto’s wie daar heeft gezeten, zodat we ze de rekening van het opruimen kunnen presenteren,moet je kijken hoe gauw de mensen hun troep meenemen of opruimen.

 • Egbert Visser

  Begin eerst eens een bbq verbod in te stellen in het Twiske. Veel bbq`ers maken er echt een zootje van , daarnaast ergeren veel mensen zich aan de stank. Op de foto lijkt een zakje met kippenpootjes te liggen dus dit duidt ook op een BBQ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *