Piet Bakker: Bubuza, PostNL en de sukkellijst

Ik had nooit gehoord van Heer Bubuza. Terwijl hij meer wonderen op zijn naam heeft dan de Here Jezus.

Hij geneest Aids, kanker (en alle andere ziektes), laat je de lotto winnen, maakt je office manager (!), verlengt je leven, laat je weggelopen partner met hangende pootjes terugkeren, zorgt ervoor dat je alle rechtszaken wint, verstrekt renteloze leningen, tovert je zwanger en bezorgt je ‘supernatural powers’.

Door Piet Bakker

Als testimonial voor zichzelf schrijft Bubuza (in alle bescheidenheid):

“there is no problem too big or too small for me to solve with my spell, I have been helping people solve their problems for 33 years now. I am very proud of my spell because it is 1000(%) percent Guarantee.”

Je hoeft niet dagenlang te bidden, weken te vasten of jaren te boeten, binnen 12 à 16 uur werkt Bubuza’s eigentijdse toverkunst (Whatsapp hem voor de voorwaarden – we gokken dat we bitcoins moeten overmaken).

Ik had nog nooit gehoord van Bubuza (pas op: onveilige website). Maar dankzij Rebeca Zaa die een bericht aan De Orkaan stuurde, is daar nu verandering in gekomen. Bubuza liet Rebeca’s weggelopen vriend haar smeken hem terug te nemen. Een kleine zoektocht op Internet maakte duidelijk dat ook Wendy Taylor, Fiona De Teterissa, Evy Van Puype, Marian3015 en vele anderen dezelfde problemen hadden en op dezelfde snelle manier zijn geholpen (‘Heer Bubuza is een God op aarde in menselijke vorm’).

Wie twijfelt aan Bubuza kan ook bij één van z’n collega’s terecht, bijvoorbeeld bij Dr. Goko (‘herenigt mijn man weer met me’), dr Akhere (‘bracht mijn man terug”) of mevrouw Sabin (‘binnen een dag € 10.000 op je rekening’).

PostNL

Het was trouwens mijn geluksweekend. Behalve het bericht van Rebeca kreeg ik ook een sms (!) van PostNL: “Uw pakket heeft het PostNL sorteercentrum bereikt”. Dat was vooral goed nieuws omdat ik helemaal niks besteld had. Ik moest alleen maar op de link klikken (onveilige website, afbeelding boven) om bij mijn bestelling te komen. Het bericht bevatte het vertrouwde PostNL-logo. Na het overmaken van € 6,75 verzendkosten zou het geheimzinnige pakketje me worden toegezonden. Ik heb er maar vanaf gezien.

Sukkellijst

En dan was er nog het nieuws van de Sukkellijst. Financiele waakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM) stuurde 2500 Nederlanders een brief waarin ze te horen kregen dat ze op een lijst stonden van mensen die al eerder online waren opgelicht en die waarschijnlijk daar ook wel een tweede en een derde keer in zouden trappen. Ik verwacht die brief elk moment in de bus.

PS: op het moment dat deze column werd gepubliceerd kreeg ik € 2.000 tot € 70.000 aangeboden COVID-19 steun van het Ministerie van Financiën:

als u wilt dat de financiering naar de helling van uw bedrijf stijgt, geef dan de volgende informatie op: Achternaam en voornaam Volledig adres, telefoonnummer, Doel van uw Ik kijk uit naar de informatie die nodig is om u een gunstig antwoord te geven.

Ik sta op die lijst. Zeker weten.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jan Schoen

    Phoe! … Lou de Palingboer was al tot veel in staat, evenals de waarzegster op de Zaandamse kermis en niet te vergeten ons eigen voormalig Zaans medium Boering. Ze vallen echter in het niet bij deze Heer Bubuza. Er is meer kaf onder het koren, dan koren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *